VATAN SİZE MİNNETTARDIR

Haberin Devamı

Yağmurlu bir Leipzig gecesinde, sahada “inanmış” çocuklar, tribünde onlara inanmış zinde taraftarlarla motorları maviliklere sürdü Ay-Yıldız’lı takım.
Final çeyrek, mutluluk tam!
Ne diyelim. Bu millet, ülkenin şu sıkıntılı sürecinde sportif bağlamda yüzünü güldüren sizlere minnettardır.
Herkese kutlu olsun.
***
Maça 1-0 önde başladık… İkinci yarıdaki kaleci Mert ile birlikte maçın en iyisi Merih, kornerden attığı (ilk) golden sonra defalarca kritik müdahalelerle pozisyonları doğmadan sonuçlandırdı Avusturya hücumlarında. İkinci yarı yine kornere vurduğu kafa ile Avusturya’nın fişini çekti.
57. saniyedeki golümüzden çok daha önemlisi, galip başlamamızın ne oyunumuzu ne motivasyonumuzu etkilememesiydi. Hep sakin, hep disiplinli, hep organizeydik. Sahaya çok iyi yerleştik. Top bizdeyken Kaan’ı sağbek gibi kullanıp kanatlarımızı oyuna kattık. Barış ve Mert’in sağ kanadı saat gibi çalıştı ama solda Kenan’ı yeteri kadar topla buluşturamadık ve onun birebirlerinden yararlanamadık.
Avusturya’nın ünlü ön alan baskısını çözmekle kalmadık, zaman zaman biz yaptık. Çünkü topu kaybettiğimizde Portekiz maçındaki gibi bloklar arası boşluk vermedik. Pozisyon bulamasak da rakibe pozisyon vermedik.
İkinci yarıya Avusturya’yı iki değişikle başlamak zorunda bıraktıktan sonra sarı kartlı İsmail ile Salih’i değiştirdi Montella. En azından beraberliğe uzanıp işi penaltılara taşımak isteyen Avusturya’nın arkada bıraktığı boşluklar Ferdi’nin özel alanı olurken 60’da Merih’in ikinci korner golü geldi. Ve Avusturya’nın korner golüyle skor tatsız duruma geldi. Skoru savunma iç güdüsü ve çeyrek finalin dayanılmaz baskısı ile ilerde çoğalamaz olduk. Bu da klasik önde basan Avusturya’yı geri getirdi.
60-80 arası “Hoca Türk olsa, bari kenardan bağırıp çağırsa” diye düşünmekten kendimizi alamazken Montella’dan Okay-Kerem hamlesi geldi. Arda ve Kenan çıktı. Bir şey fark etmeyince Orkun’un yerine İrfan Can’ı aldı hoca. Biraz nefeslendi Ay-Yıldızlı takım. Ve gruptan çıkmayı ikinci planda bırakan en kıymetli galibiyetini kazandı.
Gerisi Berlin.