İki “lunaparkçı” hoca!

Haberin Devamı

Maç göz göre göre Alanyaspor ikramı ve ev sahibi kimliğindeki Fenerbahçe’den gerçek bir nezaket gösterisiyle başladı. Ancak Fatih Tekke’nin izah edebileceği Alanyaspor sistemi, adeta bir taktik çalışma gibi kale önünden pasla çıkma inadına dayanıyordu. Fatih Hoca’nın tek sürprizi, neredeyse diş hekimi uzaklığındaki Fenerbahçelilerden fırsat bulup kaleciden sağ beke binbir zorlukla taşınacak topu şayet mümkünse Fenerbahçe’nin savunmasında Çağlar ile bekleyen Serdar Dursun’a iletebilmekti.
Bir bakıma “gel de at” diyordu Alanyaspor. Önde basan Fenerbahçe tabi ki, oyunu rakip kale önüne yıktı. Moralli, güçlü evindeki Fenerbahçe’nin Alanyaspor ikramını nezaketle reddedip gol için ancak devrenin sonunu beklemesi biraz rakip kale önündeki kalabalıktan biraz da Maximin’in çalım şehvetine kapılıp ancak o kalabalığa girdikten sonra pas vermeyi hatırlamasındandı. Zaten Alanyaspor’un saha davranışı o kadar alışılmadıktı ki, Fenerbahçe’nin de akordu bozulmuştu. Bu arıza ikinci yarının başında iyice ortaya çıkınca, son anda yetişti Mourinho.
İlk yarı Fenerbahçe baskılıydı, üstündü ama coşkulu değildi. Farkı yükseltmek için ekstra şeyler yapmak yerine Alanyaspor kalesi önünde sıkışıp kalmış oyunu “nasıl olsa” seviyesine indirmişlerdi.
Ancak ikinci yarı “rakip ikramı” yerine geçişli, baskılı, hızlı ve ayağa paslı Alanyaspor oyunuyla karşılaşan Fenerbahçe şaşırdı. Uzun süre tek kale oynadı Alanyaspor. Fatih Tekke ilk yarıdaki Alanyaspor’un tuhaf planını değiştirmiş, artık sıra ikinci yarıda zor durumlara düşen Fenerbahçe’nin oyun stratejisini değiştirmeye gelmişti ve Mourinho, Maximin’i çıkarıp İrfan Can’ı, daha sonra En Nesyri’yi aldı.
Ve hücum futboluna dönmüş Alanyaspor hiçbir yeni düzenleme yapamadan arka arkaya gelen Tadic’in, Dzeko’nun golleriyle üçe çıkan fark...
Bu ilginç maçın sebebi aslında çılgınlık kariyerinin kendini zirveye taşıdığı Mourinho ile çılgın işler yapmaktan asla çekinmeyen Fatih Tekke’nin, yani olgun ve genç iki çılgının sahaya etkileriydi.
Doğaldı... Size “huzur” vaat eden tatil köyü işletmecisi de “gerilim, korku, heyecan” sunan lunapark işletmecisi de sonuçta aynı meslek dalının üyeleridir. Lakin bazıları aykırıdır! Bazıları aykırı olmaya çalışır.