Ercan Güven

Ercan Güven

eguven@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bir kere Mourinho kimsenin aklını karıştırmasın. Önündeki maç bitene kadar bir sonraki derbi bile olsa kapağını açmazmış dosyanın!.. Zekasıyla ünlü hocanın böyle batıl inançlar sahibi olması mümkün mü?
Değil... O da yaptıklarına söylediklerinden daha çok inanılması gereken “hocalar” listesinde demek ki! Resmen Galatasaray derbisinin kadro seçimiydi Kasımpaşa karşılaşması. Bölge ve oyuncular bazında küçük durumların derbiye taşınması veya daha iyisinin yaratılması için oyun içinde oyundu.
Fenerbahçe adına çok tatsız da bitebilirdi... Ama o da bir tür savunma sınavıydı. Böyle riskleri keyifle alıyor kendisi. İki pozisyon, bir penaltı, bir bireysel beceri ile 2-0 galip geliyorsanız ve her türlü istatistikte rakibinizin altındaysanız, adınız Fenerbahçe ise, bu ancak siz istediğiniz için olabilir.
Evet, aklında vızır vızır Galatasaray derbisi dönen Mourinho kurguladı Kasımpaşa maçını.
Örneğin Maximin’in yalnız başına da olsa neler yapabileceğini görmek istedi. Galatasaray karşısında direkt 11’de olacaktır Maximin.
Dzeko’suz En Nesyri’yi tarttı. Mutlaka özgül ağırlığına ulaşamadığını görmüş ve ertelemiştir En Nesyri’ye güvenmeyi.
Belki aşırı bir tahmin olacaktır ama Fred’in maça yüksek performans koymasına gerek olmadığını bile ima etmiş olabileceğini düşünüyorum ben. İsmail pek katılmadı ve futbolunu yükselterek devam etti ama resmen orta saha atıl duruma geldiğinde Tadic ve Szymanski’nin neler yapabileceğini görüp Galatasaray deribisi ağırlığı altında ezilmemeleri için ikaz etmiştir kendi tarzında.
Yoksa bu kadar berbat bir takım oyunu, bu kadar göz okşayan bireysel mücadele ortaya çıkar mı?
Savunmaya gelince... Onlara öyle bir Meksika açmazı sundu ki ikinci yarıda, ya Galatasaray derbisinde müthiş direnç gösterecek kadar organize olacaklar, ya da Kasımpaşa’dan 3 yiyip ağır eleştirilerle disipline gireceklerdi.
Fenerbahçe’nin 2-0 lık net galibiyeti mi?.. O pozisyonsuz, durağan, tatsız, 0 kalite bir maç sonunda kazanılmış bir skor sadece. Çünkü Mourinho’nun gerçek hedefi gelecek hafta oynanacak Galatasaray derbisiydi. Kasımpaşa gol atıp maça ortak olsa bunu durdurabilecek kaliteli ayaklar kulübedeyken pek de kafaya takmak gerekmezdi.
İyi de Fenerbahçeli böyle bir Fenerbahçe mi istiyor acaba.
Hayır... Galibiyet var kimsenin tadı yok.