Sıvayın kolları Mourinho’cular!..

Haberin Devamı

Mourinho Göztepe’yi seyretmiş ve kontratak fırsatı kollarken ortaya koyduğu “ultra defans” oyununu çözebilmek için en uca En Nesyri ile Dzeko’yu birlikte koyarak 4-4-2 ile 4-1-3-2 kokteyline çevirmişti sistemi.
Ancak Göztepe’yi çözecek olan Fenerbahçe’nin dizilişi değil, sert rakibe karşı hareketli oynaması, her şeyden önce rakibin kendisine bıraktığı topu ve oyunu elinde tutabilmesiydi.
Fenerbahçe çok kısa süreçler hariç bunu başaramayınca elindeki oyun ezberine sadık kalan Göztepe maçta ağır basan taraftı.
İlk yarı yarılanırken Dzeko’nun pasını az farkla kaçıran Tadiç ile biraz kendine geldi Fenerbahçe… İlk yarının uzatmalarında kazandığı penaltı ile öne geçti, 7 uzatma dakikasına bir de En Nesyri’nin ilk golünü sığdırarak bizler gibi şüphe içindeki sıradan insanlara Mourinho zekasını bir kez daha hatırlattı.
Oysa Fenerbahçeli için, çok güçlü ve sıra dışı rakipler hariç sadece “maç kazanan iyi ve güçlü oyunlar” yeterliydi!.. Çok mu?
Fenerbahçe’nin sadece teknik direktörü değil başkanı da ilginç insanlardı. Ali Koç’un misafir takım tribününe giremeyen Fenerbahçelilere destek için uzatmalarda iki gol yiyip sinir küpüne dönen Göztepe’nin taraftarlarına göz teması mesafesine yaklaşmasına ne gerek vardı acaba?
İkinci yarı Ali Başkan’ın zor durumdan polis marifetiyle alınıp koruma altında yerine oturtulmasıyla başladı. Hiç yoktan gerilim yani.
İkinci yarı Fenerbahçe, kalecisinden santraforuna uzatılan toplarla demode hatta “arkaik” pozisyon arayışlarını sürdürürken Koray kafayı vurdu ve skoru 1-2 yaptı. Yani her an puan alabileceği bir maç haline getirdi oyunu. Tam da Fenerbahçe ilk yarıda mı daha kötü oynadı, ikinci yarı da mı süzgecinden geçirilirken.
Ardından Maximin’in yerine Ferdi’yi aldı Mourinho. Oğuz kulübede… Göztepe takımı çift santraforlu Fenerbahçe kalesinde. Kıl payı sıyıran serbest vuruşlar, muhtemel penaltı pozisyonlar, taç atışları bile tehlike yaratıyor. Livakoviç bir kez daha maçın yıldızı oluyor. İrfan Can kulübede ve Fenerbahçe önde top tutamıyor. Hoca Krunic’ten medet umuyor yine… Ne oluyor ya?
Ve Göztepe, belki daha fazlasını da hak ettiği beraberliği maçın sonuna eklenen uzatmada yakalayınca sanki adalet yerini buluyor.
Sıvayın kolları Mourinho’cular!.. İster hocayı katın, isterseniz Başkan’ı… Ama anlatın; neler oluyor Fenerbahçe’de.