“Terrakotta Ordusu” F.Bahçe!

Haberin Devamı

Mourinho kulübede olduğundan beri her resmi maça, “ilk Çin İmparatoru Huang’ın kilden yapılmış Terrakotta Ordusu” gibi çıktı Fenerbahçe... Muhteşem ama hareketsiz. Her biri paha biçilemez sanat eseri futbolcular ama eylemsiz.
En azından bir devreyi hep böyle geçirdi, kendine ancak ikinci yarılarda gelebildi Fenerbahçe.
Bu bir strateji olamaz. Hele Kadıköy’de lig açılışı yapan Fenerbahçe’ye Mourinho’nun empoze ettiği strateji hiç olamaz.
Nedendir bilinmez... Ve asla tahammül edilmez. Şimdilik futbol sırlarından bir tanesi olarak ve sürmesinden korkularak hayretle izleniyor.
Transfer tahtası kapalı Adana Demirspor karşısında bile üç-beş dakikalık peşrevden sonra aynıydı Fenerbahçe’nin oyunu. Neyse ki, bu kez kendini biraz zorlayanlar gerekçe yaratabilirdi Fenerbahçe adına!
Aslan gibi oynasa da henüz 15 yaşında kaleci ile, kanatları çelimsiz, merkezi verimsiz, santradan Fenerbahçe yarı sahasına geçmesi bile “olay” Adana Demirspor başka bir boyuta taşıdı Fenerbahçe’yi. Korkuyordu... Ancak maçın sonlarında anladı etiketlerden korkmanın gereksiz olduğunu Adana Demirspor. Korkulması gereken iyi oynayan organize bir takımdı ki, o da Fenerbahçe değildi.
Sadece merkezi kapatmaya çalışan konuk takıma karşı kanatları kullanmayı bıraktı önce ev sahibi. Hareketlilik azaldı. Takımın boyu uzadı. Szymanski kendisiyle birlikte orta sahayı da göçtürdü. Tempo düştü; sanki düşecek yer kalmış gibi. Fenerbahçe’de herkes ayağına top istemeye başladı.
ip sahada ilk düdükten beri hayat belirtileri gösteren, çabalayan Dzeko golü atmasaydı ilk yarının aynı atalet içinde sürüp ikinci yarıya da sarkması işten bile değildi.
İşin ilginç yanı, ikince yarı Fenerbahçe düzeldikçe Adana Demirspor da Rodriguez önderliğinde oyuna girmeye başladı. İlk devre aynısını oynasa gol atardı Fenerbahçe’ye!
“İlk yarı Adana Demirspor, Fenerbahçe’yi durdurdu, ikinci yarı Fenerbahçe, Adana Demirspor’u oyuna çekti” cümlesi tamamen doğrudur, lakin futbolla hiç alakası yoktur! Hele ilk 45’de hiç!..
Ve maçın bitmesine on dakika kala Mourinho’nun hamlesi geldi. Maximin, Osayi, Dzeko kenara, Mert Müldür, Bartuğ ve En Nesyri sahaya. Ne oldu? Daha etkili hale geldi Adana Demirspor.
Lille maçında ya patlar bu iş, ya da içe doğru çöker.