Çözemediler hala ay-yıldızı

Haberin Devamı

Futbolun gerçekleri ve uluslararası terazisi çeyrek finaldeki rakibimiz Hollanda’nın “maçın favorisi” olduğunu gösteriyor...
Ne güzel!.. Tıpkı Avusturya gibi.
Onları şaşırtan Ay-Yıldızlı takımın öngörülemezliği. İşe tersten başlamazsak başarıyı yeni başarılara kaldıraç yaptığımızı bilmiyorlar bizim.
Kimliğimize bakıyorlar; pas oyunu mu oynuyoruz, hayır... Geçiş oyunu mu, bazen. Önde baskı, savunma, ihtiyaç olduğu zaman. Resmi verilerle çözemiyorlar.
Çünkü bizim özelliğimiz turnuvaya, maça kolaylıkla uyum sağlamamız ve oyunun beklediğini yapmamız.
Bitmedi... Hollanda karşısında avantajımız, zaten çeyrek finale çıkıp hedefi tutturmuş, moralde zirve yapmışız. Yedi gol atmış, üç maçı kazanmışız EURO 2024’ün ilk düdüğünden beri. Bir de Berlin’de“ev sahibi” sayılırız ayıptır söylemesi!
Elbette Hollanda iyi bir takım. Ekol. Ama onlara önde basan Avusturya’nın 26 top kazanmışlığı var kısa bir süre önce.
Biz dahil kimse bilmiyor ne yapacağımızı!.. Kanat bekleri saat gibi çalışırsa ne olur? İsmail yok ama Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler gibi iki “sniper” olacak sahada. İrfan Can faktörü ya 11’de ya kulübede bir tür sigorta.
Ve karşımızda, maçın yarısını neyi-nasıl oynadığımızı çözmekle harcayacak Hollanda. Belki de “Avusturya daha zordu” diye konuşuruz maçtan sonra.