Bizim şampiyonumuz sizsiniz!

Haberin Devamı

Şahane bir grup macerası, destan gibi Avusturya galibiyeti, yirmi yılda bir yaşanan çeyrek final zevki tattıran, hatta dün geceki Hollanda maçının ilk devresi de dahil bu ülkenin yüzünü güldüren, insanımızı umutlandırıp dertlerini unutturan, düşman hukuku sürdüren kulüp taraftarlarını omuz omuza getiren Ay-Yıldızlı takımız bizim EURO 2024 şampiyonumuzdur.
Maçlarımızda coşan, coşturan kırmızı-beyaz bayraklı insanlarımız ise gururumuzdur.
Bu arada birileri Montella’ya “saat” ve “gözlük” alsın. Sahayı iyi göremiyor, değişiklikler için geç kalıyor.
Maça tutuk ve “Avusturya usulü” beşli savunmanın önüne 4 kişi dizerek başladık. Ancak savunma hattı kaleden uzaktaydı ve kanatları da çok iyi kapatmış Ay-Yıldızlı takımımızda gedik bulamıyordu Hollanda.
20’den sonra ileri çıkmaya, 30’dan sonra hücum eden Hollanda’nın arkasında bıraktığı boşluklara uzun toplarla talip olmaya başladı millilerimiz. Barış Alper’in insanüstü mücadelesi vardı bu süreçte. Maçtan sonra MR’a sokmak lazım onu!.. O kadar faul yaptılar ki, bir şeyler olmuş olabilir.
Millilerimiz öne yerleştikçe ezberindeki önde baskıyı da devreye soktu, ikili sıkıştırmalarla topu daha hızlı çalmaya da başladı. Turnuvaya iyi başlayamayan Kenan bile çok iyi oynadı ilk yarı. Ferdi’yi, Hakan’ı, Arda’yı söylemeye bile gerek yok. Her zamanki gibi mükemmeldiler. Salih, İsmail’in yokluğunda çok çalıştı.
Ne yazık ki, bu güzel dakikalar sadece bir devre sürdü.
Türkiye’nin golü bağıra bağıra geldi. Hem de artık geleneksel hale gelmiş şekilde! Arda ortalar, stoper atar… Evet Arda bu kez az kullandığı sağ ayağı ile kaleye değil kafaya yolladı topu ve Samet, Merih Demiral’ı aratmadı. 56’da Arda’nın uzaktan bir serbest vuruşu var ki, direkten dönmese orada kopmuştu maç. On dakika sonra penaltıyla bitmesi gereken rakip kale önündeki karambol. Son dakikalardaki sayısız fırsat.
Heyhat… Golü Hollanda attı. Ezberlenmiş bir korner vuruşundan… O dakikaya kadar sağlam duran savunmamızın bir anlık adam paylaşımı hatasından. On dakika sonra aynı sebeplerden bir gol daha yedik: 2-1…
Montella her türlü inadından çok geç vazgeçti ve sakatlanan Samet yerine Cenk’i aldı. Yani, savunmayı santrafor ile değiştirdi. Nerede kaldı “önde 0 adam fantezisi”? Beraberinde Kerem, Okay, Zeki’yi ve turnuvada dakika almayan Semih’i sürdü sahaya. Kurduğumuz ağır baskıya bakınca “biraz geç olmadı mı hoca” demek lazım.
Neyse… Şimdi teşekkür zamanı. Eleştiri sonra.