GalatasarayElias Jelert Galatasaray'da! Kopenhag transferi resmen açıkladı

Elias Jelert Galatasaray'da! Kopenhag transferi resmen açıkladı

24.07.2024 - 21:21 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de üst üste 2 sezon boyunca şampiyon olan Galatasaray, Batshuayi'nin ardından 2. transferini gerçekleştiriyor. Sarı Kırmızılılar uzun süredir devam eden sağ bek arayışında mutlu sona ulaştı. Resmi açıklama gelirken yeni transferin mali detayları da belli oldu.

Elias Jelert Galatasarayda Kopenhag transferi resmen açıkladı

Süper Lig'de üst üste 2 şampiyonluk kazanan Galatasaray'da gözler tamamen transfere çevrilmiş durumda. Sarı-kırmızılılarda Erden Timur'un ayrılığı sonrası transferin başındaki isim olan İbrahim Hatipoğlu uzun süredir sağ bek takviyesi için çalışmalarını sürdürmekteydi. Galatasaray aradığı sağ beki buldu ve transfer resmileşti.

Haberin Devamı

RESMEN AÇIKLANDI

Kopenhag, Galatasaray'ın Elias Jelert için yaptığı yeni teklifin kabul edildiğini duyurdu.

4 YILLIK ANLAŞMA SAĞLANDI

Sports Digitale de transferin mali detaylarını paylaştı, Galatasaray ve Kopenhag arasında bonuslarla birlikte toplam 11 milyon euro karşılığında anlaşma sağlandığını belirtti.

Galatasaray, Elias Jelert için 9 milyon euro ve başarı bonusu ödeyecek. Anlaşmada toplam 2 milyon euroluk zor ve kolay bonuslar bulunuyor.

Haberde, Elias Jelert'in yıllık 650 bin euro kazanacağı ve 4 yıllık sözleşme imzalanacağı belirtildi.

Elias Jelert Galatasarayda Kopenhag transferi resmen açıkladı

JELERT'İN KARİYERİ

Elias Jelert, 12 Haziran 2003 yılında Danimarka’nın Virum kentinde dünyaya geldi.21 yaşındaki oyuncu bu sezon gösterdiği performansla dikkat çekti. Sağ bek olarak görev alan oyuncu sol bek ve orta saha gibi bölgelerde de oynayabiliyor.

Haberin Devamı

Altyapı kariyerine Virum Sorgenfri Boldklub’te başlayan oyuncu 14-15 sezonunda Kopenhag Altyapısına transfer oldu. Gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken Danimarkalı 2022-2023 sezonunda ise A Takıma yükseldi.

Superliga’da 43 maçta 2 bin 833 dakika süre alan oyuncu 1 gol ve 3 asist katkısı verdi. Oyuncunun ayrıca Şampiyonlar Ligi tecrübesi de bulunurken 11 karşılaşmada 777 dakika sahada kaldı.

Elias Jelert, Danimarka milli takımıyla ilk maçına 17 Ekim 2023 tarihinde çıkarken 3 maçta forma giyebildi.

Yazarlar