GalatasarayGalatasaray'da yıldız futbolcuyla yollar ayrılıyor! Transferde anlaşma sağlandı

Galatasaray'da yıldız futbolcuyla yollar ayrılıyor! Transferde anlaşma sağlandı

24.07.2024 - 18:08 | Son Güncellenme:

Okan Buruk'un talepleri doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da yaşanacak ayrılıklar da merak ediliyordu. Yıldız futbolcunun yeni takımı belli oldu. İşte detaylar...

Galatasarayda yıldız futbolcuyla yollar ayrılıyor Transferde anlaşma sağlandı

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da transfer çalışmaları devam ederken takımdan ayrılacak isimler de netleşmeye başladı. Sarı-kırmızılı ekip, yıldız futbolcunun transferi için anlaşma sağladı.

Haberin Devamı

G.SARAY'DA AYRILIK

Sports Digitale'in haberine göre Panathinaikos ve Galatasaray, Tete transferi için anlaşmaya vardı.

ATİNA'YA GİDİYOR

Brezilyalı oyuncu sağlık kontrolü için Atina'ya gidiyor. Oyuncunun İstanbul'da olan menajeri Galatasaray ile ayrılık görüşmelerini tamamladı.

Sağlık kontrolü için Atina'ya gidecek olan Tete, Lecce maçı kadrosuna alınmadı.

Galatasarayda yıldız futbolcuyla yollar ayrılıyor Transferde anlaşma sağlandı

TETE'NİN GALATASARAY KARİYERİ

24 yaşındaki kanat oyuncusu, geçen yıl yaz transfer döneminde Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'ten 2.5 milyon euro bonservis ücreti karşılığında transfer edildi. Galatasaray formasıyla 45 maça çıkan Tete, söz konusu 45 karşılaşmada üç gol atıp altı asist yaptı. Beklentileri karşılayamayan yıldız futbolcu, zaman zaman eleştirilere maruz kaldı.

Haberin Devamı

YUNAN BASINI DA DUYURDU

Öte yandan Tete'nin Panathinaikos transferini Yunan basını da duyurdu. SDNA'da yer alan haberde Brezilyalı oyuncunun, daha fazla süre almak istediği için kendisine yeni bir takım bulduğu aktarıldı

ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA

Panathinaikos yönetimi, önceki gün Tete transferi ile ilgilenmediklerini açıklamasına rağmen Yunan ekibi bu transferi noktalamaya oldukça yaklaştı.

Panathinaikos yaptığı açıklamada, "Gün içinde ortaya atılan transfer iddialarının tamamını reddediyoruz. Bugün ortaya atılan isimlerin hiçbiri transfer hedefimiz değildir." ifadelerine yer vermişti.

FIFA'DAN CEZA GELMİŞTİ

Shakhtar Donetsk, geçtiğimiz sezon Tete'nin Galatasaray'a transferi sonrası FIFA'ya şikayette bulunmuştu. FIFA ise Shakhtar Donetsk'in Tete transferi hakkında açtığı dava hakkında kararını vermişti. FIFA, Galatasaray ve Tete'nin "haksız sözleşme feshi" nedeniyle 2 milyon 389 bin euro ceza ödemesine hükmetti.

Sarı-kırmızılı ekip ise CAS yolunun açık olduğunu duyururken tazminatın ödenmesi halinde tutarın Tete'ye yansıtılabileceği belirtilmişti.