Siyaset ‘Zillet ittifakı milli güvenlik sorunu’

‘Zillet ittifakı milli güvenlik sorunu’

27.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP-HDP-İYİ Parti-SP-ÖDP’nin aynı çizgide olduğunu, PKK ve FETÖ tarafından desteklendiğini savunan MHP lideri Bahçeli, “Zillet ittifakı aynı zamanda bir milli güvenlik sorunu haline dönüşmüştür” dedi

‘Zillet ittifakı milli güvenlik sorunu’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’de yeni bir rejim bunalımı ve siyasi buhran çıkmaması için Cumhur İttifakı’nın 31 Mart’tan zaferle çıkması gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Bahçeli, dün partisinin Merkez Yürütme Kurulu ve il başkanlarını MHP Genel Merkezi’nde topladı. 1 saati aşkın süren basına kapalı toplantıda Bahçeli, Cumhur İttifakı sürecini anlattı. MHP içinde bazı yerlerde ittifak yapılmasa rahatlıkla kazanabileceğini iddia edenler olduğunu belirten Bahçeli, Erhan Usta örneğini verdi. MHP’nin aday çıkardığı belediyelerin istatistiki verilerini açıklayan Bahçeli, “Rakamlar ortada, gerçekçi olalım. Adana’da 450 bin oyumuz 150 bine düştü. 30 belediyeden üçünü az bulan varmış. Gerçekçi olalım. Başka bir metodu ve matematiksel hesabı olan varsa çıksın söylesin. MHP bu süreçten kazançlı çıkacak. Kafanız karışmasın. 2014 seçiminde elde ettiklerimizin üzerinde belediye kazanacağız” ifadelerini kullandı. Bahçeli, AK Parti ile sahada uyumlu çalışma sergilenmesini istedi.

Haberin Devamı

MHP’nin 50. yılı etkinliklerine değinen Bahçeli, Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş’in Adana’daki kutlamalara gelmek bir yana telgraf dahi göndermediği yönünde sitemde bulundu. Bahçeli, toplantı sonrasında yaptığı yazılı açıklamada ise şunları kaydetti:

SAĞDUYUNUN BİRLİKTELİĞİ: Cumhuriyet tarihinin en kilit, en kritik, milli beka açısından en stratejik seçimlerden birisi olan ‘31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’ 33 gün sonra yapılacaktır. Allah’ın izniyle 31 Mart’ta ‘Sağduyunun Birlikteliği’ galip gelecektir, demokratik yarışta ipi göğüsleyecektir.

REJİM BUNALIMI ÇIKMAMASI İÇİN: Türk milleti büyük bir badireyi atlatarak, son iki asrın en vahim türbülans ve sarsıntısını bertaraf ederek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni inşa etmiştir. Yeniden sistem tartışmalarının sökün etmemesi için 31 Mart’ta Cumhur İttifakı başarıya ulaşmalıdır. Yeni bir rejim bunalımı, yeni bir toplumsal ve siyasal buhranın yeşermemesi için 31 Mart’tan Cumhur İttifakı zaferle çıkmalıdır.

BEKA MESELESİDİR: Bugün ülkemizde, bir yanda Türk milletinin kutlu iradesinden doğmuş, ifade kudretiyle doğrulmuş Cumhur İttifakı varken, diğer yanda feyzini Türkiye düşmanlarından alıp ikbal hesabı yapan zillet ittifakı bulunmaktadır. Zilletin bir numaralı destekçisi PKK’dır. CHP-HDP-İP-SP-ÖDP aynı çizgide, aynı emel ve hedefin izindedir. FETÖ ise, bunlarla aynı hizadadır. Zillet ittifakı aynı zamanda bir milli güvenlik sorunu haline dönüşmüş, bir beka meselesi hüviyetine bürünmüştür.

Haberin Devamı

TEK SES, TEK NEFES: Yoğun bir kampanya sürecinin öncesinde partimiz tek ses, tek nefes ve tek yürektir, kaldı ki Cumhur İttifakı’nın başarısına tamamıyla inanmıştır. Bu kapsamda gereği neyse yapılacak, hiçbir fedakârlıktan kaçınılmayacaktır.

‘Zillet ittifakı milli güvenlik sorunu’