Siyaset‘Ukrayna’nın amasız fakatsız yanındayız’

‘Ukrayna’nın amasız fakatsız yanındayız’

05.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, altı partinin kamuoyuna açıkladıkları Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakatına ilişkin "28 Şubat’ta açıklanan metin, ‘Sarayın rafa kaldırdığı demokrasinin raftan indirilmesi’ demektir" dedi.

‘Ukrayna’nın amasız fakatsız yanındayız’

Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi: “Rusya’nın haksız, hukuksuz işgalini bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Bir an evvel kalıcı bir ateşkes ilan edilmesini bekliyoruz. Bir asır önce devrin egemen güçlerine karşı büyük bir Kurtuluş Savaşı vererek ülkesini kurtaran, bağımsız bir cumhuriyet kurarak, dünyanın mazlum milletlerine örnek olmuş bir milletin fertleri olarak, Ukraynalıların amasız fakatsız yanındayız.

Haberin Devamı

Bu savaşın bitmesi için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Türkiye, haklının yanında durarak, fakat iki tarafla da ilişkilerini koparmayarak, itidalli ve incelikli bir diplomasi izlemek zorundadır. Ancak bugün ortada, bu incelikli diplomasiyi yürütecek kurumsal bir kapasite kalmadı.

Adına güvenlik zirvesi dediği, devletin kurumsal yapısında olmayan bir toplantı yaptı. Yani sen, ben, bizim oğlan toplanıp, zırvaladılar, adını da zirve koydular. Dış siyasetten iç siyasete rant devşirmeye kalktı. Sonra da U dönüşü yaptı. Türkiye, Rusya’nın Avrupa Konseyi’nde temsil hakkının askıya alınması oylamasında çekimser kaldı. Sonra bir daha döndü. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Rusya’nın kınanmasına yönelik tasarının oylanmasında olumlu oy kullandı. Mevlevi derviş misali dönmeye doyamadı. Hançeri vatandaşın böğrüne 7 santim sapladılar, 3 santim geri çektiler şimdi milletten alkış bekliyorlar. Sadece elektrik değil. İşte son bir haftada benzinde, mazotta, LPG’de yapılan zamlar. 

Haberin Devamı

Siyaset yelpazesinin tüm renklerine sahip altı muhalefet partisinin genel başkanları, hafta başında imzaladıkları bildiriyle milletimizin; cebini, cüzdanını, tenceresini boşaltan, ucube şahsım rejiminden kurtaracak üzerinde uzlaştıkları, yepyeni ve güçlü parlamenter sistemin temel ilkelerini ülkemize ve dünyaya ilan ettiler."

Yazarlar