SiyasetSuriye’de yeni safhaya geçiliyor

Suriye’de yeni safhaya geçiliyor

02.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de güvenli bölge oluşturma kararı kapsamında yeni harekât düzenleceğini açıkladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’na 10 soru yönelten Erdoğan’ın son sorusu “Yüreği yetip Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?” oldu.

Suriye’de yeni safhaya geçiliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararımızın yeni bir safhasına geçiyoruz” dedi. AK Parti Grup toplantısında konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

YÜK DEĞİL KAZANÇ: Her renkten, her kökenden, her inançtan, her meşrepten insanın dünyanın dört bir yanından gelip İstanbul’da yaşamayı, üretmeyi, okumayı tercih etmesi bize yük değil; kazançtır.

KANDİL’E SELAM ÇAKIYOR: Van’da terör örgütünün ağzıyla konuşarak aklınca Kandil’e selam çakıyor… Devletin kaynaklarının terör örgütüne aktarılmasının önüne geçmek için kullandığımız belediye başkanvekili yöntemini öyle anlatıyor ki, sanırsınız ses Kandil’den geliyor.

OMURGASIZ ZAT: Milletin parasını çalan hırsızdır, hırsızın sırtını sıvazlayan ise daha büyük hırsızdır. Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerdeki yolsuzluk operasyonlarına karşı çıkarak safını belli etmiştir. Bu zat omurgasız, bu zat bir proje, bu zat bir aparat.

Haberin Devamı

ÖDEMEYE MECBURSUN: ‘Biz gelirsek bunların verdiği işi alan müteahhitlere ödemeleri yapmayacağız’ diyorlar. Ya siz ne cinssiniz ya? Devlette devamlılık esastır, bunu nasıl dersin? Bu ülkede yargı var, biz bir hukuk devletiyiz, nasıl vermezsin, şakır şakır ödemeye mecbursun.

MUHAMMED ALİ’NİN ÇİFTLİĞİ İLE ÇATLATACAĞIZ: TÜRKEN Vakfı’nın Amerika’daki yurt binasının inşaatını diline dolayan bu kişinin, FETÖ’nün oradaki okul görünümlü fitne yuvalarından, PKK’nın oradaki faaliyetlerinden şikâyetçi olduğunu hiç görmedik. Rahmetli Muhammed Ali’nin çiftliğini de aynı vakfımız vasıtasıyla öğrencilerimizin hizmetine sunarak bu zatı daha da çatlatacağız, daha da kıvrandıracağız.

AŞAMA AŞAMA YAPACAĞIZ: Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararımızın yeni bir safhasına geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç’i teröristlerden temizliyoruz. Ardından da aşama aşama diğer bölgelerde aynısını yapacağız. Türkiye’nin bu meşru güvenlik adımlarına bakalım kimler destek verecek, kimler köstek olmaya çalışacak göreceğiz.

TÜRKİYE İLE DANS ETME: Yunanistan’la Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Anlaşmamız vardı. Dışişleri Bakanıma da söyledim; O anlaşmayı bozduk. Biz şahsiyetli dış politikadan yanayız... İkide bir uçaklarınla kalk bize gösteri yap... Ya ne yapıyorsun sen kendine gel. Tarihten hiç ders almıyor musun? Ondan sonra başlıyorsun ağlayıp sızlamaya. Türkiye’yle dans etmeye kalkma yorulur, yolda kalırsın.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU’NA 10 SORU

Kılıçdaroğlu’na birkaç soru sormak istiyorum. Bu sorulara öyle kıvırtarak, laf çevirerek değil, net cevap bekliyorum. Şayet bu delikanlılığı yaparsa kendisini siyaseten ve tıbben mazur görmekten vazgeçip muhatap almaya başlayabiliriz.

1- PKK’dan YPG’ye bölücü terör örgütünün bütün unsurlarını, DHKP-C’den TİKKO’ya, FETÖ’den DEAŞ’a tüm terör örgütlerini siyasi uzantıları, medya destekçileri yurt dışında bağlantılarıyla birlikte en şiddetli şekilde lanetliyor mu?

2- Türkiye’nin PKK ve YPG’ye karşı yürüttüğü sınır ötesi harekâtlarını destekliyor mu?

3- İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği tartışmalarında bir kez daha ortaya çıkan batının terör örgütlerine ve ülkemizin milli çıkarlarına yönelik riyakâr tutumuna karşı kendi devletinin izlediği politikaların yanında mı?

4- Türkiye’nin Akdeniz ve Ege’de sınır hattından kalıcı ekonomik bölgeler oluşturma çabalarına kadar verdiği milli mücadele ülkesinin safında mı?

Haberin Devamı

5- Dünyanın salgın ve savaş sebebiyle yaşadığı krizin ekonomik boyutunun ülkemize etkilerine karşı sürdürdüğümüz mücadeleye en azından ilkesel düzeyde destek veriyor mu?

6- Mahkeme kararlarıyla yalan olduğu tescillenmiş iddiaları bir kenara bırakıp siyaseti ülkenin çıkarları üzerinden yürütmeye var mı?

7- Siyasi stratejilerini yabancı ülke temsilcilerine hazırlatmak yerine, kendi partisinin mensuplarıyla ve ülke kamuoyuyla belirlemeye yönelecek mi?

8- Bin yıldır kanlarımızla sulayarak ebedi vatanımız haline getirdiğimiz bu toprakların tüm değerleri, sembolleri ve kazanımlarıyla asil bir devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu?

9- Partisindeki her türden terör örgütü destekçisini, her türden hırsızı, tacizciyi tasfiye etmeyi düşünüyor mu?

10- Yüreği yetip 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olacak mı, olmayacak mı?

‘Bunlar çürük bunlar sürtük’

Tarihimize Gezi olayları adıyla bir ihanet, bir utanç, bir vandallık vesikası olarak geçen hadiselerin 9. yılındayız. Düşünün, Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii’nin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler bira şişeleriyle adeta caminin içini pislemişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük. Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu biliyoruz. Bay Kemal de oradaydı. Çünkü başı çeken oydu… Bunların hepsi beşinci kol elemanlarıydı...