Siyasetİzmir yabancı birine oy vermez

İzmir yabancı birine oy vermez

03.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’nun ’Tıpış tıpış sandığa gidip oy vereceksiniz’ sözlerini eleştiren Erdoğan, “İzmir, ülkesine yabancı olanlara oy vermez. İzmir tıpış tıpış değil gönüllü olarak sandığa gidecek, oy verecek” dedi

İzmir yabancı birine oy vermez

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda halka seslendi. Konuşmasına, “Efeler diyarı İzmir bugün yine çok farklı, kabına sığmıyor” diye başlayan Başbakan Erdoğan, yerel seçim öncesi aynı meydanda yaptığı mitinge atıfta bulunarak, “16 Mart’taki o tarihi mitingi aratmıyor. 16 Mart’ta İzmir’de tarihi bir miting yaptık. 30 Mart’ta yüzde 36 ile yerel seçimlerdeki en yüksek oyumuzu aldık. İzmir’de aynen çalışmaya devam edeceğiz. İzmir’i de Ak Parti belediyeciliği ile tanıştıracağız” dedi.

‘Ecel teri döküyorlar’
Erdoğan, konuşmasında paralel yapı vurgusu yapıp, polislere yönelik son operasyona da değinerek şöyle konuştu: “30 Mart yerel seçimlerini biz yeni Türkiye’nin istiklal mücadelesi olarak gördük. Paralel ihanet şebekesi, 17 ve 25 Aralık darbe girişimi yaparak hukuka, demokrasiye, milli iradeye karşı ahlak dışı siyaset başlattı. CHP ve MHP bu ahlak dışı saldırının aracı oldu. Pensilvanya milli çıkarlarına saldırırken, CHP ve MHP de buna çanak tuttu. ‘İnlerine gireceğiz’ dedik ve girdik, şimdi şovmenler ecel terleri döküyor.”

‘Sen Alevi ben Sunni’yim’
Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ’Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz’ sözlerini hatırlatarak, eleştirilerini şöyle sürdürdü: “İzmir inanıyorum ki bu proje adayına, bu ithal, memleketine yabancı monşer adaya destek vermeyecek. İzmir, İstiklal Marşı’yla Çanakkale şiirini birbirinden ayıramayan bu adaya aldanmayacak. İzmir dayatmayı kabul eder mi? İstiklal mücadelesinin şehri İzmir ülkesine yabancı olanlara oy verir mi? İzmir tıpış tıpış değil gönüllü olarak sandığa gidecek ve oyunu kullanacak. Milletin adayına oy veriyor muyuz İzmir? Kim o aday? (Kalabalık Recep Tayyip Erdoğan diye bağırıyor) Tamam. İnşallah İzmir’de bu iş bitmiştir. Kılıçdaroğlu sen Alevi olabilirsin. Ben de Sünni’yim. Bundan çekinme, korkma. Tehditle istismarla siyaset yapanlara oy vermeyeceksiniz. İzmir’de Türk bayrağını istismar edeceksin, Diyarbakır’da Türk bayrağı sallandıramayacaksın. Ülkesine ihanet eden çetelerin dizinin dibinde oturanlara destek olmayacağız.”

‘Zaza ama Kürt’ten oy istiyor’
Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanı adaylarından Selahattin Demirtaş’ı ima ederek şu eleştirilerde bulundu: “Biz, ’tek millet’ dedik bir aday çıkmış tek millet olmaz diyor. Ey efendi. Bu ülkenin cumhurbaşkanı adayı olacaksan bu ülkede tek millet anlayışını kabul edeceksin. Önce sen tek milletle ne ifade ettiğimizi öğren. Hale bak çıkıyor milletimin karşısına oy istiyor. Kendisi Zaza, ama benim Kürt kardeşlerimi aldatıyor. Sen Kürt kardeşlerime ne verdin? Veremezler de zaten bunların derdi dağ, şehir değil.” n İZMİR DHA

Haberin Devamı

Miting öncesi 10 gözaltı
Başbakan Erdoğan’in İzmir mitingi öncesi protesto gösterisi yapan Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir grup genç gözaltına alındı. Mitingin yapılacağı Gündoğdu Meydanı’na yakın olan Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde toplanan sol gruplar Başbakan Erdoğan aleyhine gösteri yaptı. Bu sırada yaklaşık 20 metre ilerideki binada bulunan TGB şubesinden de Erdoğan’ı eleştiren yaklaşık 10 metrelik bir pankrat açıldı. Polis, binanın altındaki balkona çıkarak pankartın yarısını bıçakla kesti. Bu sırada dışarıya çıkmak isteyen TGB’li 10 genç gözaltına alındı. O anlarda arbede yaşandı.
TAYLAN YILDIRIM İzmir DHA