Siyasetİstanbul Resim ve Heykel Müzesi törenle açıldı

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi törenle açıldı

10.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle yeniden açıldı.

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi törenle açıldı

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Bu müzenin Cumhuriyet tarihimizin en köklü yapıları arasında yer aldığını söyleyen Erdoğan, “Müzenin kuruluşu bizzat Gazi Mustafa Kemal’in talimatları doğrultusunda 1937 senesinde Dolmabahçe Veliaht Dairesi’nde gerçekleştirilmişti. Ancak gerek kullanımdan gerekse zamanla oluşan yıpranmadan dolayı bina yetersiz kalmaya başladı. Binanın elverişsiz şartlarından dolayı müzede yer alan birbirinden kıymetli eserler de maalesef zarar görüyordu. 2011 yılında müzemizin bu sorunu dikkatimize ilk getirildiğinde hemen gerekli talimatları verip koleksiyonun Tophane’ye taşınmasını sağladık... İnşaatını hamdolsun geçen yıl tamamladık. Şehrimize yakışan muhteşem bir eser oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Ahlaki değil’

Erdoğan, müzisyen Onur Şener cinayetine ilişkin olarak da şunları söyledi: “Hunharca katledilen müzisyen bir kardeşimizin acısını istismar etmek bunu siyasetin malzemesi haline getirmek böyle elim bir hadise üstünden farklı hesaplar görmek ne ahlakidir ne insanidir ne de vicdanidir. Bu her şeyden önce babasını kaybeden kız çocuğumuza genç yaşta evladını toprağa veren ailesine hayat arkadaşına veda eden sevgili eşine yapılmış bir zulümdür. Faillerin hak ettikleri cezayı alması için meselenin takipçisi olacağız. Ama bunu yaparken maktülün sevdiklerini yaralayan, acılarını daha da derinleştiren fevriliklerden de uzak duracağız.”