SiyasetDTP'li milletvekili polis kamerasını kapatıp, eylem yaptı

DTP'li milletvekili polis kamerasını kapatıp, eylem yaptı

26.11.2008 - 14:56 | Son Güncellenme:

.

DTPli milletvekili polis kamerasını kapatıp, eylem yaptı

SEÇİM startı veren Demokratik Toplum Partisi (DTP) heyetinin önceki günkü Van ziyareti sırasında yaşanan gerginlikler, polis kamerası tarafından saniye sanye görüntülendi. DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, "Başkan Yardımcısını neden çekiyorsunuz" diyerek çekim yapan polis kamerasını eliyle indirdikten sonra da DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna ve diğer milletvekilleri ile birlikte yol ortasında oturma eylemi yaptı.

Hakkari'deki seçim çalışmalarının ardından 2 gün önce Başkale İlçesi'nden 100 araçlık bir konvoyla Van'a gelen DTP'li milletvekilleri ile polisler arasında gerginlik yaşanmıştı. Van'ın en işlek Cumhuriyet Caddesi'ne girmek isteyen DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Van Milletvekilleri Fatma Kurtulan, Özdal Üçer, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ile parti yöneticilerinin polisle yaşadığı gergin anların görüntüleri polis kameraları tarafından görüntülendi. Yaklaşık 2 saat süreyle şehrin en işlek Cumhuriyet Caddesi'ne konvoyla girmelerine izin verilmeyen DTPliler, Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Zeki Akyol ile tartıştı. Akyol'un, başka bir güzergah üzerinden gitmeleri yönündeki uyarılarına DTP'li milletvekilleri, Van girişindeki Hacıbekir Caddesi üzerinde yol ortasında oturma eylemi yaparak karşılık verdi. Eylem sırasında iki yönlü caddenin tamamen kapanmadığını gören DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, heyetin yanından kalkarak tek başına yolun araç trafiğine açık diğer tarafında oturdu.

POLİS KAMERASINI ENGELLEDİ

DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, yaşanan gerginlik sırasında polis kamerasını da eliyle indirmesi de dikkat çekti. Üçer'in, polis kamerasını engellemeye çalıştığı anlar, farklı kameralar tarafından da saniye saniye görüntülendi. Kendilerini görüntüleyen görevli polise sinirlenen DTP Van Milletvekili Üçer, "başkan yardımcısını neden çekiyorsunuz" diyerek çekime izin vermek istemedi. Bunun üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginliğin ardından da sadece seçim otobüsünün Cumhuriyet Caddesini kullanarak kent merkezine girmesine izin verildi.