SiyasetDTP'li Kaplan: Kürtlerden özür dilensin

DTP'li Kaplan: Kürtlerden özür dilensin

24.12.2008 - 15:36 | Son Güncellenme:

.

DTPli Kaplan: Kürtlerden özür dilensin

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan Kürtçe’nin “Bilinmeyen dilö olarak Meclis tutanaklarına girdiğini belirterek “Meclis Başkanlığımızı bilinmeyen dil konusunda Kürtlerden özür dilemeye davet ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Meclis Genel Kurulu’nda Maliye Bakanlığı bütçesi üzerinde söz alan DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, denetlenebilecek bir bütçe olmasını istediklerini söyledi. Bütçenin denetlenemediğini kaydeden Kaplan “Sayıştay üyeleri kışlanın kapısına kadar gidebiliyor. Askeri harcamalar denetlenemiyorö dedi. Bütçenin aslan payının silah alımına, tezkereye, operasyonlara gittiğini savunan Kaplan, IMF ile yürütülen görüşmeleri de hatırlatarak Maliye Bakanı’na “Revizyon tahminleri nedirö sorusunu yöneltti. Bütçenin yama tutmadığını, ekonomiye ilişkin yasaların yanı sıra demokratikleşmeye ilişkin yasaların da çıkarılması gerektiğini dile getiren Kaplan, iş dünyasını ise “hep bana Rabbenaö demekle suçladı.

Haberin Devamı

-“YURTDIŞI GEZİLERE ÇAĞRILMIYORUZ"

Konuşmasında Meclis Başkanlık Divanı’nın uygulamalarını da eleştiren Kaplan, yaptıkları her konuşmada AKP milletvekillerinin tepki gösterdiğini, ayağa kalktığını kaydederek ”Sizin vicdanınıza bir şey söyleyeceğim; İçtüzüğün amir hükmü çok açık. Yurtdışı gezilerde her parti grubundan bir kişi bulunur. Bugüne kadar hiçbir dış geziye partimiz çağrılmadı. Bu Meclis’te trilyonlarca lira harcama yapılıyor. Ama bu İçtüzük çiğneniyor. Biz çok sabırlı bir partiyiz. Çok büyük haksızlıklarla karşı karşıyayız. Dış gezileri de düzeltmezseniz sizinle mahkemelik oluruz. Bu konuda açık açık uyarıyorum. Onlarca yurtdışı geziye DTP grubu dahil edilmemiştir” dedi.

-“ÖZÜR DİLESİN"

Genel Kurul’da yaptığı bir konuşmadaki Kürtçe sözlerinin Meclis tutanaklarına “bilinmeyen dil" olarak geçtiğini de hatırlatan Kaplan, “Ocak ayında TRT’nin bilinmeyen bir dille mi yayın yapacağını öğrenmek istiyoruz. Şaron geliyor İbranice konuşuyor, Abbas geliyor Arapça konuşuyor, Clinton geliyor İngilizce konuşuyor ve tutanaklara geçiyor. Ben bu topraklarda büyüdüm, bu yaşıma geldim, anadilimi konuşuyorum, bu tutanaklara geçmiyor. Bize yapılan her haksızlıkta hazır duruşa mı geçelim” diye konuştu. Meclis’te zaman zaman küfürlü konuşmalar yapıldığını da hatırlatan Kaplan “En aşağılık küfürler tutanaklara giriyor. Meclis Başkanlığımızı bilinmeyen dil konusunda Kürtlerden özür dilemeye davet ediyorum.ö dedi.