SiyasetDTP'li Baydemir: 5 yıllık başkanlığımda mahcup olmadım

DTP'li Baydemir: 5 yıllık başkanlığımda mahcup olmadım

15.12.2008 - 16:22 | Son Güncellenme:

.

DTPli Baydemir: 5 yıllık başkanlığımda mahcup olmadım

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için yine DTP'den adaylık başvurusu yaptığını hatırlatarırken, bu görevin ‘ateşten gömlek', zahmetli ve zor bir iş olduğunu söyledi. Baydemir, “Diyarbakır halkına 5 yıl verdiğim hizmette çok şükür mahcup olmadım” dedi.
İnsan Hakları Haftası nedeniyle İHD Diyarbakır Şubesi, Büyükşehir Beldiyesi Tiyatro Salonu'nda hak ihlalalerinin yer aldığı resim sergisi açtı. Serginin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP İl Başkanı Necdet Atalay, ilçe belediye başkanları, İHD Şube Başkanı Muharrem Erbey ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Sergiyi gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, önümüzdeki yerel seçimlerde tekrara aday olduğu konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı, Başkan Baydemir, Diyarbakır’a hizmet etmenin bir onur olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bu onuru 5 yıl boyunca taşımaya çalıştık. Arkadaşlarımızla birlikte, ekibimizle taşıdık çok şükür mahçup olmadık. İnannın bu görev ateşten bir gömlektir. Zor ve zahmetlidir. İnşallah bundan sonra da halkımızın desteği ve tevecühüyle mahcup olmayacağız. Biz başvurumuzu yaptık. Bundan sonraki taktir halkımızın, partimizin ve yetkili kurumlarımızındır. Sonuç ne olursa olsun karar ne olursa olsun Baydemir’e düşen saygı göstermektir. Aday başkası da olsa, ne olursa olsun ben destek vererek dayanışma göstereceğim. İnşallah halkımızın tevecühü ile seçilecektir. Adayımız kim olursa olsun seçilecektir. Kentimiz hak etmiş olduğu seviyeye ulaşması için çaba göstereceğimizden hiç şüpheniz olmasın devam edeceğiz. Halkımıza hayırlı olsun.”