SiyasetDTP'li Ayna: "Yerel seçimlerde bizden korkuyorlar"

DTP'li Ayna: "Yerel seçimlerde bizden korkuyorlar"

26.11.2008 - 18:05 | Son Güncellenme:

.

DTPli Ayna: Yerel seçimlerde bizden korkuyorlar

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, iki Kürdü ya da Arif Sağ’ı üye yapmakla Kürt ve Alevi sorunlarının çözülemeyeceğini ileri sürdü.
Ağrı’dan saat 09.30’da ayrılan DTP heyeti, ilk molayı Taşlıçay İlçesinde verdi. DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Van Milletvekili Özdal Üçer, Fatma Kurtalan, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan vatandaşlarla seçim otobüsü önünde halay çektiler. Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, yaptığı konuşmada Kürtleri oylarına sahip çıkmaya davet etti. Emine Ayna, Diyadin’de Türk, Azeri ve Türkmenlerin oylarına talip olduklarını söyledi. DTP’nin uğradığı her yerde konuşması ‘Biji serok, biji Apo’ sloganıyla kesilen Emine Ayna, Abdullah Öcalan’dan ‘sayın’ diye söz edince kalabalık da ‘sayın Apo’ diye slogan atmaya başladı.
CHP’nin oy için çarşaflılara AKP’nin de Fethullah Gülen’e yanaştığını ileri süren Emine Ayna “Ama unutmasınlar ki bunların hiç biri halkı kandıramayacak” dedi.
Doğubayazıt İlçesi'nde yaklaşık 7 bin kişiye hitap eden Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, katılımcıları demokrasi ve özgürlük adına şehit olanlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunmalarını istedi. Emine Ayna, daha sonra şunları söyledi:
“Yerel seçimlerde bizden korkuyorlar. Oyumuza sahip çıkalım. Mitingden sonra herkes muhtarlıklara gitsin. Seçmen listelerinde adını kontrol etsin. ‘22 Temmuz’da oy kullandım nasıl olsa oy kullanma hakkım var’ demeyin. Bu seçim çok hileli bir seçim olacak. Seçim startına girildiği bu günlerde liderler kimleri kandıracağının planlarını kuruyor. 22 Temmuz’da Kürtleri kandırmayı denediler. Şimdi sıra Alevilerde. İki Aleviyi partiye üye etmek, iki Kürdü üye yapmak Alevi ya da Kürt açılımı değildir. Hala kafaları aydınlanmış değildir. Eğer Kürt ve Alevi açılımı yapmak istiyorsanız bu sorunu çözeceksiniz, eşitsizliği ortadan kaldıracaksınız. Arif Sağ’ı üye yapmak ya da Alevi derneklerini ziyaret etmek sorunları çözmez. CHP de çarşaflılara rozet takıyor. O da Müslüman açılımı yapıyor. Müslüman açılımı, laiklikte o değildir. Rozet takmakla ne laik olursunuz ne Alevi. Siyasiler son günlerde Kürtlerden umudunu kestiler.”
Doğubayazıt’tan sonra Iğdır'a geçen DTP heyeti uzun bir konvoy eşliğinde Kürtçe çalınan şarkılarla karşılandı. Yaklaşık 3 bin kişi önünde konuşan DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, yerel seçimlerde başarılı olacaklarını iddia etti. DTP Genel Başkan Yardımcısı Ayna ve milletvekilleri geceyi Iğdır’da geçirecekler. DTP’liler, yarın Digor ve Kars’ta miting yapacaklar.