SiyasetDTP'li Alınak'tan Bakan şahin için suç duyurusu

DTP'li Alınak'tan Bakan şahin için suç duyurusu

12.12.2008 - 14:20 | Son Güncellenme:

.

DTPli Alınaktan Bakan şahin için suç duyurusu

Dizüstü bilgisayarını cezaevinde kullanabilmek için Adalet Bakanlığı’na başvuran Kars ve Şırnak eski Milletvekili DTP’li Mahmut Alınak, talebinin geri çevrilmesi üzerine Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Bakır hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Kars Sulh Ceza Mahkemesi’nce verilen 4 aylık hapis cezasını çekmek üzere 15 Aralık Pazartesi günü cezaevine girecek olan Alınak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, yazdığı roman taslağının kayıtlı olduğu dizüstü bilgisayarını cezaevinde kullanabilmek için Adalet Bakanlığı’na başvurduğunu hatırlattı. Ancak bu talebinin Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından reddedildiğini belirten Alınak, internet bağlantısı olmayan bir bilgisayarın cezaevine alınmayışının anlamsız olduğunu ifade etti. Alınak dilekçesinde şunları kaydetti:

“Romanı yeni baştan yazsaydım bu yasaklama pek sorun olmazdı. Kalem ve kağıt işimi görürdü. Ancak bitmiş bir kitapta yapılacak düzeltmeler, eklemeler ve çıkarmalar epey zor, hatta imkansız olacaktır. Bu nedenle Bakanlığın belirtilen bu yasaklama kararı roman üzerinde çalışmamı engellemiş olmaktadır. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin yasakçı mantığın temsilcisidir. Bir laptop’a bile yasak koyması bundandır. Bu uygulama düşünceyi insanın kafasına hapsetmektir.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı bu eylemiyle görevini kötüye kullanmış ve kültürel bir faaliyete karşı suç işlemiştir. Bu uygulama ayrıca Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne de aykırıdır ve orada da yargılama konusu olacaktır. Adalet Bakanı ve Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Bakır hakkında soruşturma başlatılmasını ve haklarında kamu davası açılmasını talep ederim.