Siyaset Dolmabahçe ile ilgili haber çarpıtılmıştır

Dolmabahçe ile ilgili haber çarpıtılmıştır

20.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan, Dolmabahçe Sarayı’nda HDP heyeti ile yapılan görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bazı bilgiler verildiği, Erdoğan’ın da bazı müdahalelerde bulundu iddialarını içeren haberi yalanladı.

Dolmabahçe  ile ilgili  haber çarpıtılmıştır

Cumhuriyet gazetesinde, Dolmabahçe Sarayı’nda 28 Şubat’ta hükümet yetkilileri ile HDP heyeti arasında yapılan görüşmeye ilişkin yayımlanan haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a görüşme sırasında HDP’nin taleplerine ilişkin bilgi verildiği, Erdoğan’ın da bazı krizlere müdahalede bulunduğu ileri sürülmüştü.

Haberin Devamı

‘Bilgiler uyduruk’

Söz konusu görüşmede yer alan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, dün, twitter’dan yaptığı açıklamada iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi. Akdoğan, “Cumhuriyet gazetesinde yer alan Dolmabahçe haberi büyük bölümüyle çarpıtılmış ve uydurma bilgilere dayanmaktadır. Haberde Sayın Cumhurbaşkanımıza atfen gündeme getirilen iddialar ise gerçek dışıdır” dedi.

‘Kabul etmiyorum’

Öte yandan, Erdoğan, İstanbul’da kıldığı bayram namazının ardından yaptığı açıklamada, “Ben Dolmabahçe mutabakatı ifadesini kabul etmiyorum. Orada bir hükümet ve bir siyasi parti vardır. Neyin mutabakatını kiminle yapıyorsunuz? Bu mutabakatın yeri parlamentodur” değerlendirmesinde bulunmuştu.