Gündem Siyasilerden A Milli Futbol Takımı'na tebrik mesajı

Siyasilerden A Milli Futbol Takımı'na tebrik mesajı

27.06.2024 - 03:05 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve birçok siyasi 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 turuna yükselme başarısı gösteren A Milli Futbol Takımı'nı kutladı.

Siyasilerden A Milli Futbol Takımına tebrik mesajı

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü maçında Çekya’yı 2-1 mağlup etti ve gruptan ikinci olarak çıktı. Müsabakanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milli futbolcular ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi. Takımı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya maçı için de başarı diledi. Galibiyetin ardından yapılan görüşmede oyuncuların yanında bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi de yer aldı.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş , sosyal medya hesabında, A Milli Futbol Takımı'nın fotoğrafını paylaşarak, "Tebrikler bizim çocuklar" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "2024 Avrupa Futbol Şampiyonası gruplarındaki son maçında Çekya'yı mağlup ederek gruplardan çıkan A Milli Futbol Takımımızı yürekten kutluyorum. Son 16’da da Milli Takımımıza başarılar diliyorum." paylaşımını yaptı.

'YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ'

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, maçın ardından Volkspark Stadı'nda basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Milli futbolcuları galibiyetten dolayı tebrik eden Bakan Bak, "Zor ve stresli oldu ama Çekya karşısında güzel bir galibiyet elde ettik. Zaman zaman hepimizi heyecanlandıran dakikalar yaşadık ancak kazanmayı bildik. Yolumuza devam ediyoruz. Milletimizi sevindirdik, milletimize hayırlı olsun. Çocuklarımızı tebrik ediyoruz. Genç bir takımız. İlk maçı kazanarak grup lideri olduk. Sonrasında da güzel işler başardılar, yolları açık olsun." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ay-yıldızlıları destekleyen Türk vatandaşlarına da teşekkür eden Bakan Bak, "Müthiş taraftarımızı, Almanya, Avrupa ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlarımızı tebrik ediyoruz. Hamburg ve Dortmund'da her zaman takıma müthiş heyecan getirdiler. Güzel bir ortam oldu. 'Bizler çılgın Türkleriz.' hep bunu söylüyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyoruz. Bizi destekliyor. Soyunma odasında çocukları aradı ve tebrik etti. Sporun ve futbolun içinden gelen bir Cumhurbaşkanımız olduğu için mutluyuz. Milletimize yeni zaferler kazandıracak bu genç takıma alkışlar." diye konuştu.

CHP lideri Özgür Özel, "Avrupa Şampiyonası'nda Çekya'yı 2-1 mağlup ederek, gruptan çıkmayı başaran A Milli Futbol Takımımızı tebrik ediyor, millilerimize son 16 turunda Avusturya karşısında başarılar diliyorum." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Gruptan çıktık. Gözümüz yukarılarda. A Milli Futbol Takımımızı kutluyoruz." ifadelerine yer verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "2024 Avrupa Şampiyonası F Grubu son maçında Çekya’yı 2-1 yenerek son 16’ya kalan A Milli Futbol Takımımızı yürekten kutluyorum." paylaşımı yaptı.

Haberin Devamı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Yine hepimizi gururlandıracak bir performans ile Euro 2024 Futbol Turnuvası’nda Çekya’ya karşı elde ettikleri galibiyet sonucunda gruplardan çıkma başarısını gösteren A Milli Futbol Takımızı canıgönülden kutlarım. Başarılarınız daim olsun." ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu son maçında Çekya'yı 2-1 yenerek son 16 turuna kalan A Millî Futbol Takımımızı gönülden tebrik ediyorum. Son 16'da da size sonuna kadar inanıyoruz" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gruplardan çıkarak yoluna devam eden A Milli Futbol Takımımıza yürekten başarılar diliyorum. Gururumuzsunuz." paylaşımını yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında Çekya’yı 2-1 mağlup ederek son 16 turuna yükselen A Millî Futbol Takımımızı tebrik ediyorum.Bize bu gururu yaşatan #BizimÇocuklar'a teşekkür ediyor, Avusturya karşısında şimdiden başarılar diliyorum." dedi.

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Çekya’yı 2-1 yenerek son 16 turuna kalan A Milli Futbol Takımımızı yürekten kutluyorum! Sizlerle gurur duyuyoruz #BizimÇocuklar! Yolumuz açık olsun." paylaşımını yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Ay yıldızına kurban olduğum. Helal Olsun bizim çocuklar" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 turuna adını yazdıran A Milli Futbol Takımımızı kutluyorum. Harikasınız #BizimÇocuklar. Sizinle gurur duyuyoruz." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Harikasınız. Avrupa Şampiyonasında Çekya’yı yenerek gruptan çıkmayı başaran A Milli Futbol Takımımızı yürekten tebrik ediyorum. Yolun sonu final olsun" ifadelerine yer verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Tebrikler #BizimÇocuklar. A Millî Takımımıza bir üst turda başarılar diliyorum." diyerek tebrik etti.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, " A Millî Futbol Takımımız son 16'da! 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında Çekya’yı 2-1 yenen ve son 16'ya kalma başarısı gösteren #BizimÇocuklar’a kupa yolunda başarılar diliyorum." dedi.