SiyasetCumhurbaşkanı Erdoğan’dan terör mesajı: Anladıkları dilden konuşacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan terör mesajı: Anladıkları dilden konuşacağız

11.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Emniyet Teşkilatı’nın 174. Kuruluş Yıl Dönümü etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin terör koridoruna izin vermeyeceğini bir kez daha vurgulayarak “Buna rağmen hala aynı senaryoda ısrar edenlere anladıkları dilden konuşacağız” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan terör mesajı: Anladıkları dilden konuşacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emniyet Teşkilatı’nın 174. Kuruluş Yıl Dönümü ve Özel Harekât Daire Başkanlığı yeni binası açılış törenine katıldı. 15 Temmuz darbe girişiminde F-16’larca bombalan ve 51 kişinin şehit olduğu Özel Harekât Başkanlığı’nın yenilenen binasını da hizmete açan Cumhurbaşkanı, törende şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK: Özel Harekât Başkanlığı hizmet binaları 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçaklar tarafından bombalanarak tahrip edilmiş, bir kısmı yıkılmıştır. Havacılık biriminde yedi arkadaşımız, nizamiye önünde de 44 arkadaşımız şehit olmuştu. Şimdi bizim 51 şehidimiz de burada. Onlar bizi şu anda izliyorlar ve görüyorlar. Kalbimizi dağlayan hainlere karşı topyekun bir mücadele yürüttük. Darbecilerin başına bir yumruk gibi inen milletimiz ve polislerimizle birlikte daha sonraki günlerde de bu hainleri bünyemizden tümüyle temizlemek için gece gündüz çalıştık.

GELİP AĞLIYORLAR: Şu anda cezaevlerinde 20 bin 226’sı hükümlü, 10 bin 233’ü tutuklu olmak üzere 30 bin 559 FETÖ’cü bulunuyor. Tutuklu ve hükümlülerden 4 bin 446’sı da maalesef emniyet teşkilatımız içinden çıkan hainlerdir. Bugüne kadar emniyet teşkilatımız içinden ihraç edilenlerin sayısı 31 bini aşmıştır. Ordu içinden ihraç edilenlerin sayısı 15 binin, yargı içinde ihraç edilenlerin sayısı 4 binin üzerindedir. Açık konuşmak gerekirse, FETÖ ihanet çetesi mensuplarını kurumlarımızdan hala tam olarak temizleyemediğimizi düşünüyorum. Bazılar zaman zaman geliyor, ağlıyorlar. Kusura bakmayın. Bu iş için hukuk içerisinde yargımız gereğini yapıyor. Ama şunu ilke olarak söylüyorum, acırsak, acınacak hale geliriz.

Haberin Devamı

BUKALEMUN GİBİ: Kendilerini gizleme becerileri, inkar stratejileri ve hücre sistemi faaliyet yöntemleri sebebiyle bunları tespit etmek gerçekten güçtür. Yurtdışına kaçan ağababalarının tersine buradakiler bukalemun gibi her ortama ayak uydurarak ayakta durmaya çalışıyorlar. Buna rağmen biz titiz çalışmayla kimseyi mağdur etmeden tek bir haini cezası bırakmama azmiyle mücadele sürdürüyoruz.

YENİ MESAJLAR VERECEĞİZ: Devletimize ve onu ayakta tutan güvenlik, adalet, ekonomi gibi değerlerimize sıkı sıkıya sahip çıkmak zorundayız. Biz işte bunun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devle diyoruz. Son dönemde ezanımıza, bayrağımıza, sınırlarımıza, ekonomimize yapılan saldırıların amacı, istiklalimiz ve istikbalimiz üzerine bina ettiğimiz işte bu temelleri sarsmak ve mümkünse yıkmaktır. Milletimizi birbirine düşürmek isteyenler çıkarmadık fitne, çevirmedik oyun bırakmadılar. İşi darbe girişimine kadar vardırmalarına rağmen Allah’a hamdolsun sonuç alamadılar. Sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridoruyla bizi dize getireceklerini sananlara, attığımız adımlarla bunun mümkün olmadığını gösterdik. Buna rağmen hala aynı senaryoda ısrar edenlere çok yakında anlayacakları dilden yeni mesajlar vereceğiz. Bu arada ülkemizi farklı cephelerden de sıkıştırmanın gayreti içinde oldukların biliyoruz. Türkiye’yi başka ülkelerle karıştıranlar bu ülkenin ve milletin farklı olduğunu öyle veya böyle anlayacaklar. Şehadeti göze alan bir milleti durdurabilecek hiçbir güç yoktur.