SiyasetÇömez İYİ Parti’de

Çömez İYİ Parti’de

13.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün TBMM’de partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Akşener, grup toplantısında, İYİ Parti’ye katılan eski AK Parti milletvekili Turhan Çömez’e de rozet taktı.

Çömez İYİ Parti’de

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yolsuzluk ve yoksullukla ilgili açıklamalarını hatırlatan Akşener, “Bundan 20 yıl önce iktidara gelirken, ‘3Y’nin, yani yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların olmayacağı bir Türkiye inşa edeceğiz’ demişti. Yani bu arkadaşımız 20 yıl sonra bugün aslında ‘başaramadık’ diyor. ‘Türkiye’de yolsuzluk var, yoksulluk var, yasaklar var’ diyor. Bu sözler bir vaat değil, başarısızlığın apaçık bir itirafıdır” ifadelerini kullandı. Akşener, yolsuzlukla mücadele için TBMM Başkanlığı’na her hafta bir yasa teklifi sunacaklarını belirerek, “Madem yolsuzluğu halletmeye niyetlisin, o zaman ne kadar samimisin görelim bakalım. Teklifimize ‘evet’ deyin; gelin, yolsuzluğun üzerine birlikte gidelim” dedi.

Haberin Devamı

Kendi rozetini taktı

İYİ Parti’nin dünkü grup toplantısında eski AK Parti Milletvekili Turhan Çömez, İYİ Parti’ye katıldı. Çömez’e, yakasındaki parti rozetini çıkarıp takan Akşener, “Çömez’i çok uzun yıllardır tanırım. Kumpas döneminde direnmiştir ve sürgüne mecbur kalmıştır. Kendisi söylemez ama sokaklarda yatmıştır. Meşhur lobilerin elini öpmeden direnmiştir” diye konuştu.