RamazanZikrin Faydaları Nelerdir? Allah Zihri Çekmenin Manevi Ve Psikolojik Faydaları Nelerdir?

Zikrin Faydaları Nelerdir? Allah Zihri Çekmenin Manevi Ve Psikolojik Faydaları Nelerdir?

06.07.2024 - 00:47 | Son Güncellenme:

Zikir aynı zamanda yüce Allah'ı anmak şekilde de ifade edilmektedir. Özellikle manevi ve psikolojik açıdan çok önemli faydaları olduğunu söylemek mümkündür. Peki, zikrin faydaları nelerdir? Allah zikri çekmenin manevi ve psikolojik faydaları nelerdir? İşte bu konuda merak edilenler.

Zikrin Faydaları Nelerdir Allah Zihri Çekmenin Manevi Ve Psikolojik Faydaları Nelerdir

Allah'a yakınlaşmak ve onun istek ve buyruklarını daha iyi hissedebilmek amaçlı, zikir büyük bir öneme sahiptir. Doğru ve periyodik bir şekilde gerçekleştirmek, manevi dünyayı aydınlatırken aynı zamanda psikolojik açıdan da çok önemli getiriler sunuyor.

Zikrin Faydaları Nelerdir?

Özellikle ilahiyatçıların dile getirdiği üzere Zikri birçok farklı fayda sunmaktadır.

- Zikir şeytanı uzaklaştırır ve ayrıca onun gücünü kırar.
- Allah'ın rıza ve hoşnutluğunu sağlar.
- Kalpte meydana gelecek olan üzüntü ve düşüncelerin uzaklaşmasına destek verir.
- Zikir kalbin pasını silmek ile beraber kalbi tertemiz hale getirir.
- Kişinin hanesine girecek olan rızkı yükseltir.
- Allah-u Teala'nın sevgisini kazandırır.
- Saadet ve kurtuluşun yolunu açar.
- Bol bol zikir çekmek Allah'ın sevgisini ulaşmak anlamına gelir.

Allah Zikri Çekmenin Manevi Faydaları Nelerdir?

Özellikle Allah zikir çekmenin manevi açıdan çok önemli faydaları bulunmaktadır. En önemli yanlarından biri yüzü ve kalbi nurlandırır. İnsanın yüzüne nur gelir ve kendini öbür dünyaya çok daha yakın ve huzurlu hisseder. Aynı zamanda Allah'ın sevgisini kazanmak ve ona yakın hissedebilmek için zikir çok önemlidir. Kaybettiğimiz hale getirir ve tüm pasını siler. İnsanın kalbini mutluluk, sevgi ve hoşnutluk ile doldurur. Bu sebepten dolayı doğru şekilde ve uygun zamanlarda Allah zikri çekmenin çok önemli faydaları bulunmaktadır.

Allah Zikri Çekmenin Psikolojik Faydaları Nelerdir?

Manevi açıdan olduğu kadar aynı zamanda Allah zikri çekmenin psikolojik faydaları da bulunmaktadır. Özellikle insanın düşünceleri arasındaki negatif unsurları tamamen uzaklaştırır. Hayata daha pozitif açı ile bakma şansı sunarken, daha umutlu hale gelme olanağı verir. Kalp sevgi ile dolar ve insanlara daha güzel bakma şansı tanır. Aynı zamanda kötü düşüncelerden dolayı yaşanan depresyon, kaygı ve stresi büyük bir oranda uzaklaştırır. Zira Allah zikri çekmek Allah'a yakın olmak ve onun sevgisini hissetmek anlamına gelmektedir.

Zikir Ne Zaman Çekilir?

Zikir kelime anlamı ile anmak ve hatırlamak şeklinde ifade edilir. Bu doğrultuda İslami açıdan zikir çekmek Allah'ı hatırlamak ve ona yakın hissetmek olarak değerlendirilmektedir. Bu sebepten dolayı aslına bakılırsa zikir çekmenin herhangi bir günü ve saati bulunmaz. Allah'ı hatırlatacak ve onu andıracak kelimeleri kullanmak suretiyle, ‘’Allahu Ekber’’ demek gün içerisinde zikir çekmek anlamına gelmektedir.