Ramazan TatlılarıRamazan'da Kadayıf Dolması ziyafeti

Ramazan'da Kadayıf Dolması ziyafeti

10.07.2013 - 16:25 | Son Güncellenme:

Bir Erzurum tatlısı olan Kadayıf Dolması çok lezzetlidir. Ancak kızartılarak hazırlandığı için çok yenildiğinde ağır gelebilir.

Ramazanda Kadayıf Dolması ziyafeti

Malzemeler:

Haberin Devamı

750 gram kadayıf
2 su bardağı ceviz
6 yumurta
2 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Sıvıyağ

Yapılışı:

Şerbet için su ve şekeri karıştırarak pişirin. Kadayıfın içine çekilmiş cevizi koyun ve sarma sarar gibi sarın. Yumurtaları kırın ve çırpın. Kadayıf dolmalarını yumurtaya batırıp yağda kızartın. En son şerbeti dökün ve soğuk servis yapın.