Ramazan SofrasıLimonlu Kayısı Peltesi

Limonlu Kayısı Peltesi

26.08.2008 - 18:47 | Son Güncellenme:

Çok basit malzemler ile iftar sofralarınızı tatlandıracak olan Limonlu Kayısı Peltesi'ni hemen denemelisiniz.

Limonlu Kayısı Peltesi

Sahrap Soysal

Haberin Devamı


4 KİŞİLİK
MLAZEME LİSTESİ

• 1 paket hazır vanilyalı puding
• 3 su bardağı kayısı suyu
• 1 adet limonun kabuğunun rendesi
• ½ su bardağı ince çekilmiş badem

Üzeri için;

• Hindistancevizi

YAPILIŞI
• Hazır vanilyalı puding, kayısı suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu orta boy bir tencereye aktarıp kısık ateşte, sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
• Bademleri ekleyip kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
• Hazırladığınız muhallebiyi içlerini suyla ıslattığınız dört adet muhallebi kasesine paylaştırın. Üzerlerini kaşığın tersiyle düzeltip buzdolabında 4-5 saat kadar bekletin.
• Üzerlerini fıstık tozu, hindistancevizi ya da renkli şekerlemelerle süsleyip servise sunun.

KEŞFETYENİ
Veda pastası kesilirken bomba sözler! Senaristlere gönderme
Veda pastası kesilirken bomba sözler! Senaristlere gönderme

Cadde | 09.04.2025 - 07:37

Diziden ayrılan Sibel Taşçıoğlu'na veda pastası kesildi. Usta oyuncunun imalı sözleri bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu.

Yazarlar

Namaz vakitlerini Milliyet uygulaması ile takip edin!

Milliyet App
Uygulamayı Aç
Web
Web'de Devam Et