Ramazan SofrasıLimonlu Kayısı Peltesi

Limonlu Kayısı Peltesi

26.08.2008 - 18:47 | Son Güncellenme:

Çok basit malzemler ile iftar sofralarınızı tatlandıracak olan Limonlu Kayısı Peltesi'ni hemen denemelisiniz.

Limonlu Kayısı Peltesi

Sahrap Soysal

Haberin Devamı


4 KİŞİLİK
MLAZEME LİSTESİ

• 1 paket hazır vanilyalı puding
• 3 su bardağı kayısı suyu
• 1 adet limonun kabuğunun rendesi
• ½ su bardağı ince çekilmiş badem

Üzeri için;

• Hindistancevizi

YAPILIŞI
• Hazır vanilyalı puding, kayısı suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu orta boy bir tencereye aktarıp kısık ateşte, sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
• Bademleri ekleyip kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
• Hazırladığınız muhallebiyi içlerini suyla ıslattığınız dört adet muhallebi kasesine paylaştırın. Üzerlerini kaşığın tersiyle düzeltip buzdolabında 4-5 saat kadar bekletin.
• Üzerlerini fıstık tozu, hindistancevizi ya da renkli şekerlemelerle süsleyip servise sunun.

Yazarlar