StilZARA 2012 ARALIK LOOKBOOK

ZARA 2012 ARALIK LOOKBOOK

20.03.2013 - 00:00 | Son Güncellenme:

Zara Aralık lookbook’u ile karşımıza sezonun öncü trendlerinden biri olan asi görünümüyle çıkıyor. ‘Yılın Son Görünümleri’ adlı lookbook’unda en temel parçaları az ve öz bir şekilde kullanıyor. Buradaki amaç; sade ve temel parçalarla şıklığın nasıl yaratilabileceğinin kanıtlamak. Zara markası, fazla karışık ve kat kat giyinmek gerekmeden de şık olunabileceğinin sinyallerini veriyor.

ZARA 2012 ARALIK LOOKBOOK

Polonyalı güzel manken Kasia Struss’ın modelliğinde,görseller çok daha cool bir biçimde hayat buluyor. Koleksiyonda ise; Aralık ayında ,erkeksi kesimler kadınların dolaplarını ele geçirmeye hazırlanıyor. Gevşek,sarkık görünümlü pantolonlar ve blazer ceketlerle ‘boyish’ bir görünüm kazanılıyor. Fakat; bu erkeksi kesimler; parıltılı, taşlı ve kalın çizgili desenlerle birleşiyor.Böylece maskülenlik biraz olsun bastırılıyor.

Haberin Devamı

Sezonun öncü trendlerinden biri olan asi ve rocker görünümün, Zara’nın Aralık lookbook’unda da karşımıza çıkmasına şaşırmıyoruz. Deri biker ceketler ve zımbalarla asi bir hava yaratılırken, kombinlerin payetli bir etekle tamamanmasıyla ‘rock chic’ bir hava oluşturmak amaçlanıyor ve sonunda Polonyalı güzel model, asi bir parti kızı olarak görsellerde karşımıza çıkıyor.

Daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz üzere; modaya sosyal mesaj ağırlıklı tişörtlerin damga vurduğundan söz etmiştik. Zara’da bu trendi atlamamış ve bol baskılı ve bol mesajlı tişörtler tasarlamış görünüyor. ‘Sanat bir hayatta kalma şeklidir.’ Yazısıyla da bunu kanıtlıyor.

Siyah beyaz filmlere gönderme yapan koleksiyonda; siyah ve beyaz rengi baş rolü kimselere kaptırmıyor. Renkli ekoselerinde görüldüğü koleksiyonda kendimizi İskoçya’lı gibi hissediyoruz.

Haberin Devamı

Favorimiz olan iki renkli pantolonu almak için can atıyoruz. Bu pantolon ilginç olmakla kalmıyor, kesimiyle boyunuzu olduğundan daha uzun da gösteriyor. Altına giyeceğiniz topuklu ayakkabılarla asil ve şık bir hava yakalayabilirsiniz.

Puantiyeli ve çizgili gömlekler klasiklikten sıkılmış ve şık olmak isteyen iş kadınları için birebir. Ofis ortamında şıklıklarıyla konuşulmak isteyen iş kadınları, Zara mağazasına bekleniyor. Aralık sayısının kataloğuna bayıldığımız Zara’ya dolabımızın en güzel yerlerini ayırdık.


Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar