StilKalahari Çölü’nden Adıyaman’a uzanan iyilik köprüsü

Kalahari Çölü’nden Adıyaman’a uzanan iyilik köprüsü

15.10.2024 - 13:00 | Son Güncellenme:

Kalyon Holding Sosyal ve Kültürel İşler Komitesi Başkanı Reyhan Kalyoncu, Kalyon Vakfı desteği ile “Kalahari Augrabies Ekstrem Maratonu”nda depremzede çocuklar için koşan ülkemizin ilk kadın ultra maraton koşucusu Bakiye Duran ile Adıyaman’da depremzede çocuklarla buluştu.

Kalahari Çölü’nden Adıyaman’a uzanan iyilik köprüsü

Kalyon Holding Sosyal ve Kültürel İşler Komitesi Başkanı Reyhan Kalyoncu, Kalahari Çölü’nde 12-22 Eylül tarihleri arasında 250 km’lik maratonu depremzede çocuklar için tamamlayan Bakiye Duran ile birlikte Adıyaman’ın Oluklu ve Ahmet Hoca köylerinde depremzede çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Ziyaretler sırasında çocuklara okul malzemeleri, ayakkabı ve mont gibi hediyeler verildi. Miniklerin coşkusu karşısında mutlu olduklarını belirten Reyhan Kalyoncu şöyle konuştu: “Büyük üzüntüye sebep olan depremlerin ardından Türk halkı her zamanki gibi tüm dünyaya bir kadirşinaslık örneği gösterdi. Biz de Kalyon Holding olarak, bölgeye ilk günden bu yana birçok alanda destek olduk. Ülkemizi yasa boğan felaketin üzerinden 20 ay kadar bir süre geçti, acılarımız hâlâ ilk günkü gibi taze. Bu süre zarfında hem İslahiye’deki Kalyon Konteyner Kent’e hem de diğer deprem bölgelerimize ziyaretlerimiz oldu.  Depremzede kardeşlerimizin yaşadıklarına yakından şahit olduk ve ihtiyaçların farkındayız, yaralarımızı hep birlikte sarmaya devam ediyoruz.

Haberin Devamı

Kalahari Çölü’nden Adıyaman’a uzanan iyilik köprüsü

Kalyoncu sözlerine şöyle devam etti: “Ne yazık ki bu felaketten yine en çok çocuklar etkilendi. Bu etki köylerimizde maalesef daha çok hissedildi. Bu yüzden Bakiye Hanım’ın ulvi bir amaç taşıyan koşusuna gönülden destek olduk. Bu ziyaretlerle amacımız, çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve onları mutlu etmek. İki köyümüzde çocuklarımızla bir araya geldik, sohbet ettik. Geleceğe dair umutlarından, planlarından konuştuk. Hepsi pırıl pırıl çocuklar. Sevgili Bakiye Duran’a hem vesile olduğu için hem de bizimle birlikte olduğu için teşekkür ediyoruz.”

Kalahari Çölü’nden Adıyaman’a uzanan iyilik köprüsü

Bakiye Duran ise şöyle konuştu: “Kalahari Çölü’nde herkes bir amaç için koşuyordu, çoğu bireysel amaçlardı. Bana ne için koştuğum sorulduğunda ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası depremzede çocukların eğitimi için orada olduğumu söyledim. Birçok insanın gözleri doldu, acımızı paylaştılar. Toplumsal bir hedefle orada olmam dolayısıyla tebrik edildim. Bugün de bu amaca hizmet için buradayız, hedefimizi gerçekleştiriyoruz. 100 çocuğumuzun kırtasiye ve belli başlı ihtiyaçlarını karşılamak üzere onlarla birlikteyiz. Bana bu ‘iyilik’ fırsatını tanıyan Kalyon Vakfı’na Sayın Reyhan Kalyoncu nezdinde teşekkür ediyorum.”

 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar