StilYohji Yamamoto

Yohji Yamamoto

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yohji Yamamoto’dan sofistike erkek kombinleri!

Yohji Yamamoto

Paris Fashion Week kapsamında defilesini gerçekleştiren en dikkat çekici markalardan biri Yohji Yamamoto idi. Paris’teki Yamamoto merkezinde gerçekleşen defile, markanın şık erkek modelleri ve Casey Taylor koordinasyonluğunda hazırlanan “kavşakta karşılaşma” teması eşliğinde yapıldı.Yamamoto’nun erkek giyim tasarımları her zaman, üzerindeki özel detaylar sayesinde, göze çarpan bir marka olmayı başardı.Tasarımcı, lüks ya da daha düşük kaliteli kumaşları kullanarak hazırladığı kıyafetleri, muhteşem yeteneği sayesinde her zaman krallara layık bir ruha bürünmekte de çok başarılı. 2012 sonbahar/kış sezonu için hazırladığı; yakası çift katlı ince kabanlar, yaka boyları uzatılmış gömlekler ve dikkat çekici neon renklerle yapılan kombinler, erkeklere romantik bir hava katmış.

Haberin Devamı

Yamamoto bu koleksiyonu için ilhamını, diğer birçok tasarımcı gibi Viktorya dönemindeki askeri kıyafetlerden almış. Büyük altın rengindeki düğmeler, uzun ve kalın yünlü ceketler, pamuklu gömlekler, beyaz kravatlar, palazzo pantolonlar, büyük bedenli salaş takım elbiseler ve blazer ceketlerin ağırlıkta olduğu koleksiyonda dikkati çeken en önemli parça ise, kuşkusuz ki dev şapkalar oluyor. Dikiş biçimi ve kullanılan renkler dolayısıyla biraz kasvetli bir hava yaratılarak oluşturulan kombinler, bu şapkalar sayesinde eğlenceli bir hal almış.

Yohji Yamamoto

Kuvvetli rüzgarlar ve doğanın acımasız tarafınla mücadele eden sıcağın hikayesinin anlatıldığı koleksiyonda tasarımcı, melankolik İrlanda kırsallarını uyandırmak amacıyla dokulu griler, yeşiller, bordolar, lacivertler, kahverengiler ve bulanık maviler kullanmış. Kendisinin de dahil olduğu fantastik dünyayı, yarattığı koleksiyonla takipçilerine de yaşatmayı amaçlayan tasarımcı, gerçekleştirdiği showunda her yaştan ve bedenden birçok farklı tarzda model kullanarak bu alanda da yaratıcılığını ortaya koymuş.

Haberin Devamı

Londra’lı bankacı tipi kombinlerin görsel olarak ağırlıkta olduğubu koleksiyon, stil olarak geçmişin izlerini taşısa da, aksesuar ve detay farklılığı açısından bizlerde oldukça taze bir his uyandırdı.

Yohji Yamamoto

Sadece bir moda tasarımcısı değil, aynı zamanda aklından ve yüreğinden geçenleri de, bizlere estetik bir şekilde sunma yeteneğine sahip Yohji Yamamoto’nun önümüzdeki sezonlardaki koleksiyonlarını heyecanla bekliyoruz!

Yazı; Selin Çetinkaya

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar