TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi
Ispanakgillerden olan kırmızı pancarın yeşilden kızıla dönen renkte yaprakları ve kıpkırmızı bir küre halindeki kökü, çiğ veya pişirilerek tüketilebilmektedir. Diyetisyen Elif Bilgin Baş, kış aylarının vazgeçilmezi olan pancarın faydaları hakkında bilgi verdi.
Pancarın rengi kadar dikkat çeken diğer yönü ise insan sağlığımız üzerindeki benzersiz etkileri... C vitamini, fosfat, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve çinko gibi önemli besin değerleri içeren pancarı birçok tarife ekleyerek mükemmel lezzetler elde edebilir, sağlıklı beslenebilirsiniz.
Haberin Devamı
Pancarın faydaları
Zengin vitamin, mineral ve antioksidan öğeleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kırmızı kan hücrelerinin sayısını arttırarak kansızlığı önler.
Karaciğerde birikmiş olan zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar.
Böbrek ve safra kesesini temizler.
Kandaki mikropları temizler, iltihabı azaltır ve ortadan kaldırır.
Pancarın nitrat içeriğinin yüksek olması, damarları genişleterek yüksek kan basıncının dengelenmesini sağlar.
Kan akışını hızlandırır. Özellikle spor sırasında dokulara daha fazla oksijen taşıyarak egzersiz toleransını arttırır. Sportif performansın gelişimine destek olur.
C vitamini yüksek olan maydonoz, kereviz sapı, kırmızı biber gibi sebzelerle birlikte tüketilmesi pancarın içindeki demirin daha kolay emilmesine yardımcı olur.