10.09.2021 - 12:45 | Son Güncellenme:
Sünnet işlemi konusunda çok fazla yöntem tarif edilmektedir. Ara ara bu durum medyaya da yansımaktadır. Medyaya yansıyan kansız sünnet, dikişsiz sünnet, lazerle sünnet gibi çok sayıda farklı yöntem ortaya konulmaktadır. Yapılan işlemler genel bir standartta olan dış ve iç sünnet derisinin kesilerek birbirlerine tutturulması işlemidir.
Sünnet Çeşitleri (Teknikleri) Nelerdir?
Hem dini hem kültürel olan sünnet işlemi tüm bunların yanı sıra tıbbi açıdan oldukça büyük faydalar sunuyor. Sünnet işlemi cinsel yollarla bulaşan hastalıkların önüne geçiyor. Penis cildi kanserinin, idrar yolu enfeksiyonunun önüne geçiyor.
Sünnet işlemi hem Müslümanlarda hem de Yahudilerde uygulanan bir işlemdir. Sünnet işlemi eski çağlardan bu yana makas, neşter ya da ustura ile uygulanmıştır. Modern tıbbın gelişimi ile birlikte uygun olan aletler ile ve dikiş araçlarıyla işlem çok daha sorunsuz ve kolay gerçekleştirilir. Başlıca 4 adet sünnet tekniği vardır:
Termo koter lazerli sünnet olarak bilinen sünnet yöntemidir. Bunların yanı sıra çeşitli klempler ile sünnet tekniği ve açık cerrahi yöntemler de bulunuyor.
Sünnet İçin En İyi Yöntem Nedir?
Sünnet için görüldüğü gibi çok fazla alternatif yöntem, birbirinden farklı alet kullanımı ile değişen teknik vardır. Sünnet işlemi için en iyi, en güvenilir olan ve en çok uygulanan teknik ise açık cerrahi yöntemlerle uygulanan sünnet işlemidir. Dış ve iç sünnet derisinin kesilmesinin ardından birbirlerine eriyebilen dikişler ile tutturulurlar.
Giyotin, Sleeve metodu, eksizyon ve dorsal slit gibi bir takım farklı teknikler ile açık cerrahi uygulaması yapılır. Çocuk ürologları ve çocuk cerrahları genel olarak giyotin dışında kalan cerrahi yöntemleri daha iyi ve daha güvenilir bulurlar. Sıklıkla giyotin dışı teknikler kullanılır.