YaşamStres Nedir, Neden Olur? Stres Nasıl Geçer?

Stres Nedir, Neden Olur? Stres Nasıl Geçer?

27.02.2022 - 03:41 | Son Güncellenme:

Kendimizde dahil olmak üzere çok sayıda insanın stresli bir hayatı bulunmaktadır. Bu stresli hayat herkeste farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Özellikle iş hayatının stres olmaya büyük bir etkisi vardır. Ayrıca birçok farklı neden strese neden olabilir. Stres nedir, neden olur? Stres nasıl geçer tüm detayları ile derledik.

Stres Nedir, Neden Olur Stres Nasıl Geçer

Stresli bir yaşamın her açıdan olumsuz sonuçları bulunmaktadır. Çünkü stres öyle bir şey ki insanın yaşamını kabusa çevirmeyi kolayca başarabilir. Zaten strese giren kişide birçok değişim olması söz konusudur. Bunun için stresten uzak durmaya çalışmak oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

Stres Nedir, Neden Olur?

Stres, vücudun birçok olumsuz olaydan etkilenerek fiziksel ve psikolojik açıdan tepkiler göstermesi olarak ifade edilmektedir. Burada ifade edilen olumsuz olay normal şartlarda olumsuzluk içermeyen bir olayda olabilir. Yani kişi bu olayı kendine göre olumsuzluk olarak algılar ve strese girer. Tabi stresin genel olarak olumsuz olaylardan dolayı ortaya çıktığı da dikkat çekmektedir.

Stres nedenleri;

- Olaylara karşı aşırı tepkiler vermek,

- Üzüntü,

- Kaygı ve korku,

- Başarısızlık düşüncesi,

- Ruhsal çöküntü,

- Maddi sıkıntılar,

- Yoğun iş hayatı,

- Aile ve çevresel faktörler.

Stres Nasıl Geçer?

Stres yaşayan kişilerin bu durumdan kurtulmaları mümkündür. Ancak bu süreç bazı durumlarda uzun sürebilir. Çünkü her kişinin yapısı farklıdır ve stresten kurtulmak bazı kişilerde kolayken bazı kişilerde oldukça zordur. Özellikle son yılların en büyük sorunlarından birisi stres olarak dikkat çekmektedir. Artan maddi sıkıntılar, yaşanan üzücü olaylar, sınavlar ve daha birçok neden strese neden olmaktadır.

Haberin Devamı

1. Dengeli Beslenin

Stresi azaltmak için dengeli beslenmek oldukça önemlidir. Kahvaltı ve diğer öğünleri düzenli şekilde yapmanız gerekir.

2. Kendinize Zaman Ayırın

Özellikle yoğun bir iş temposu olan kişilerin kendileri için zaman ayırması gerekir. Aksi halde stres artarak devam eder.

3. Anlayışlı Olmaya Çalışın

Stres yaşayan kişiler oldukça sinirli kişilerdir. Bunun için bu kişiler çevresine karşı hırçın davranabilir. Bunu yaşamamak için stresli olanların başkalarına karşı anlayışlı olmaya çalışması gerekir. Böylelikle stresi azaltabilirsiniz.

4. Rahat Kıyafetler Giyin ve Yürüyüş Yapın

Yürüyüş yapmak ve rahat kıyafetler ile gezmek ruhen önemli bir avantaj sağlar. Bunun için stresi azaltmak adına rahat kıyafetler giyerek yürüyüş yapılabilir.

Özellikle kaygı ve korku strese çok neden olmaktadır. Bunun için kaygı ve korku yaşamaktan vazgeçebilirsiniz. Bunun yanında stresi azaltmak için psikolojik destek almakta mümkündür. Stres baş edilebilen bir rahatsızlıktır. Bunu bilmelisiniz.

 

 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar