14.05.2012 - 18:01 | Son Güncellenme:
Ciddi gıda zehirlenmesine neden olan Campylobacter bakterileri genellikle kümes hayvanlarının etinde bulunur. Uzmanların sarımsağın içerisinde buldukları bileşiğin bu bakteri kolonilerinin içine sızarak yok olmalarını sağladığı belirlendi. Üstelik bu bileşikler gıda zehirlenmesine karşı verilen antibiyotiklerin 100 kat daha fazlası etkiye sahip olarak görülüyor.
Üniversite profesörlerinden Barbara Rasco, sarımsağın içerisindeki “diallyl sulfit” maddesinin yiyeceklerin dezenfekte edilmesinde kullanılabileceğini vurguluyor.
Uzmanlar gıda zehirlenmesi durumunda elbette önce doktora başvurulması gerektiğine değiniyor. Ancak zehirlenme riskini azaltmak için yemeklerin içine sarımsak eklemenin akıllıca olacağına değiniliyor.
Şimdilerde TRT'de yayınlanan Teşkilat dizisinde başrol oynayan ve Altay karakterine can veren Tolga Sarıtaş ve eşi Zeynep Mayruk'un bebek bekledikleri iddia edildi. Çiftin çıkan haberler sonrası sosyal medya paylaşımları dikkatlerden kaçmadı.