StilPrada İlkbahar-Yaz 2012

Prada İlkbahar-Yaz 2012

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Prada İlkbahar-Yaz 2012 Koleksiyonu’yla 50’ler Amerika’sına selam!Prada’dan beklenen İlkbahar-yaz koleksiyonu yine çok eğlenceli ama bu sefer biraz daha retro bir havayla geldi.

Prada İlkbahar-Yaz 2012

Prada İlkbahar-Yaz 2012

Haberin Devamı

Markanın yaratıcı beyni Miuccia Prada gelecek sezon için koleksiyonun ana ilham kaynağı olarak 50’ler Amerika’sının tarzını seçmiş, Amerikan kültürü retrosunun demirbaşlarından klasik Amerikan otomobillerini desenlerine taşımış. 

Prada İlkbahar-Yaz 2012

Amerikan arabaların pastel renklerini, üzerine uygulanan kırmızı-sarılı alev desenlerini ve havalı farları gibi çeşitli aksesuarlarını yeni koleksiyonunda Prada’nın kıyafetleri, ayakkabı ve çantalarının üzerinde görüyoruz. Arabaların dışını süsleyen unsurlar Prada’yla kadınların siluetlerini süsler özelliğe bürünüyor.  Buna şaşırmamak lazım; zira sonuna kadar İtalyan bir marka olan Prada, böylelikle kendi kültüründe erkekler için önemli iki arzu nesnesini işliyor: arabalar ve kadınlar.

Haberin Devamı

Prada İlkbahar-Yaz 2012

Miuccia Prada, 2011 ilkbahar-Yaz koleksiyonunda olduğu gibi yine ‘kitch’in üzerine gidiyor. ‘Uyumsuzlukların bir arada kullanılması’ ve ‘çok kullanılmış klişe kavramların üzerine giderek, klişenin işlenmesi’ olarak kabaca tanımlayabileceğimiz ‘kitch’ kavramı, bilinçli yapıldığında bir sanat akımı haline gelebiliyor. 2011 İlkbahar-Yaz sezonunda birbiriyle çakışan renk ve desenlerle ortaya uyumsuzluklardan doğan bir harmoni koymuştu. Önümüzdeki yaz sezonunda da buna devam ediyor. Gerek birbiriyle uyumlanması zor renk ve desenlerin bir arada kullanılması, gerek de klasik Amerikan arabası ve 50’ler Amerika’sı gibi artık kullanılmaktan klişeleşmiş kavramların üzerine gidip farklı şekilde yorumlayabilmesi, Miuccia Prada’nın becerisini gösteriyor. Sonuçta ortaya mizah ve eğlence katılmış, izlemesi keyifli ve meraklandırıcı bir koleksiyon çıkıyor.

Prada İlkbahar-Yaz 2012

Markanın kadın koleksiyonundan önce sunduğu 2012 İlkbahar-Yaz erkek koleksiyonu, nasıl Elvis’in ruhunu podyumlara taşımışsa, kadın koleksiyonu da kırılgan bir Marilyn ruhu yansıtıyor. Pastel tonlar, pilili elbise ve eteklerin naifliğine eşlikçi olan alev desenli ayakkabılar çok etkileyici. 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar