Evcil HayvanPamuk Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Pamuk Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

23.09.2021 - 16:12 | Son Güncellenme:

Birçok canlıya ev sahipliği yapan sularda, bulunduğu ortama korku salan canlı türleri de yaşamaktadır. Deniz altında yaşayan bu türler oldukça tehlikeli olabilmektedir. Bu tehlikeli türler arasında da pamuk balığı adı verilen köpek balıkları da yer almaktadır. Pamuk balıkları harhariyastan ailesine ait olan bir balık çeşidi olarak belirtilmektedir. Peki, pamuk balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, pamuk balığı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli olan hususlar.

Pamuk Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Pamuk balıklarının gözleri, göğüs kısımları ve karınlarında bulunan yüzgeçleri mavi olduğu için bu isimle anılmaktadırlar.

Pamuk Balığı Nedir?

Pamuk balığı ılık denizlerde yaşayan bir deniz canlısı olarak belirtilmektedir. Dişleri oldukça keskin olan bu balık yakalandığı zaman karaya çıkartılmadan öldürülmesi gerekmektedir. Aksi taktirde bir testere kadar sert olan dişleri ile etrafında bulunan her şeye zarar vermektedir. Çok fazla çeşidi bulunan bu balıklar sürü olarak gezen diğer balıkları yiyerek beslenmektedir.

Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Pamuk balıkları tropik denizlerde, Akdeniz'de ve Avrupa'nın bazı kıyı kesimlerinde yaşamaktadır. Bu balıklar ilkbahar mevsiminde üremektedirler. Sürü şeklinde yaşayan bu balıklar devamlı olarak yer değiştirirler. Bu balıkların etlerinde amonyak kokusu hissedildiği için etleri lezzetli olmamaktadır. Pamuk balıkları uskumru ve mürekkep balığı gibi küçük balık türleri ile beslenmektedirler. Pamuk balıkları ekonomik değeri fazla olmayan bir balık çeşidi olmaktadır. Bu balıkları yakalamak tehlikeli olduğu için avlanma yaparken dikkatli olunması gerekmektedir.

 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar