Yaşam'Mağaradan çıktı, 188 yaşında' dediler! Yanına gelenlerden sadece 5 lira istiyormuş

'Mağaradan çıktı, 188 yaşında' dediler! Yanına gelenlerden sadece 5 lira istiyormuş

08.10.2024 - 06:36 | Son Güncellenme:

Hindistan’da bir mağarada tesadüfen bulunduğu ve 188 yaşında olduğu iddia edilen bir adam, sosyal medyada tartışmalara sebep oldu. Videoda yürümekte zorlandığı görünen ve üzerinde neredeyse hiç kıyafet bulunmayan adamın tedavi altına alındığı söylense de ardındaki gerçeği Hindistan'da yaşayan Jamaludheen Chennankulavan anlattı.

Gonca Kocabaş / Milliyet.com.tr -  Geçtiğimiz haftalarda 188 yaşında olduğu iddia edilen bir Hintli adamın videoları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Paylaşılan videolarda, sakalları uzamış, üzerinde neredeyse hiçbir şey olmayan ve yürümekte zorlanan adamla ilgili ortaya birçok iddia atıldı. Mağarada bulunduğu söylenen ve iki kişinin desteğiyle bile zor yürüyen bu adamın aslında bölgede sevilen ve saygı gören bir lidermiş. Hindistan'da ' Sayiram Baba' olarak tanınan bu adam hakkında pek çok efsanevi bilgi bulunuyor. Hindistan’da yaşayan ve Türkiye'ye dair çektiği videolarla 'Hintli Dayı' olarak bilinen Jamaludheen (Cemalettin) Chennankulavan, 188 yaşında olduğu ve bir mağarada bulunup tedavi altına alındığı söylenen adam hakkındaki tüm gerçeği Milliyet.com.tr'ye anlattı. 

Haberin Devamı

Mağaradan çıktı, 188 yaşında dediler Yanına gelenlerden sadece 5 lira istiyormuş

10 YIL TEK AYAK ÜSTÜNDE DURDU, 12 YIL HİÇ KONUŞMADI

Hayatını Hinduizm'e adayan, 10 yıl boyunca tek ayak üstünde meditasyon yapıp 12 yıl boyunca da sessizlik yemini eden Siyaram Baba, yaşadıklarıyla herkesi şaşırtıyor. Efsaneye göre 8. sınıfa kadar eğitim gördükten sonra, bir azizle konuşup ilgisizlik hissine kapıldı ve bunun bedelini ödemek için Himalayalar'a gitti. Şimdi ise her gün gözlüğe bile ihtiyaç duymadan, günün 21 saatini gözlük kullanmadan Hinduizm'in kutsal metinlerini okumak için harcıyor. 21 saatlik okuma maratonunun yanı sıra meditasyon gibi diğer günlük ritüelleri de yerine getiriyor.

Siyaram Baba’nın mütevazı bir ibadethane de sade bir hayat yaşadığı, üzerinde sadece bir peştamal olduğu biliniyor. Tam yaşı bilinmemekle birlikte 100 yaşının üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Adamın birkaç öğrencisi ise bu rakamı 130 olarak tahmin ediyor. Siyaram Baba'nın daha önce de tam 10 yıl boyunca tek ayak üzerinde durmasıyla manşetlere çıktığı söyleniyor. 

Mağaradan çıktı, 188 yaşında dediler Yanına gelenlerden sadece 5 lira istiyormuş

10 RUPİ’DEN FAZLA PARA VERENLERE FAZLASINI İADE EDİYOR

Hindistan’da yaşayan Jamaludheen Chennankulavan, “Benim yaşadığım bölge olan Güney Hindistan’da bu yaşlı adamla ilgili bilinenler Türkiye’dekiyle benzer. Ancak yaşadığı yerde oldukça ünlü ve çok seviliyor. Mağaradan çıktığı haberleri kesinlikle yanlış. Yıllardır aynı yerde yaşıyor. Kendisine güvenen ve onu bir hoca gibi gören insanlar var. Her iklim şartlarına uyum sağlıyor. Himalayalar'a gittikten sonra meditasyon yaparak bazı güçler kazanıyor. Kendine danışmak için gelen kişilerden en fazla 10 Hindistan rupisi alıyor, o da yaklaşık 5 liraya denk geliyor. 10 rupiden fazla verirlerse de bunu geri çeviriyor” diyerek ekledi:

Haberin Devamı

“Yemeğini kendi pişiriyor, derme çatma da olsa bir evi var ve orada yaşıyor. Ayaklarını kaplayan bazı yaralar var ve yürümekte zorlanıyor. 'Tanrının temsilcisi' olduğuna inandıkları için ona hizmet veren insanlar da olabiliyor. Onun yanına gelenler sadece Hintliler değil, yurt dışından da tanışmak ve hizmet almak için gelen insanlar var. Bu da onu oldukça popüler ve saygın bir kişilik haline getiriyor. İnsanlar yanına gelip onunla beraber meditasyon yapıyor. Bu adam yaptırdığı meditasyonlarla yanlarına gelen insanların, daha uzun ve sağlıklı yaşamalarına yardımcı oluyor. Kişilerin her hava iklimine ayak uydurabilmek yeteneklerini geliştiriyor. Bir nehrin temizlenme projesine büyük bir bağış yaptığı biliniyor. Ayrıca hayatını çok küçük yaşlardan itibaren din üzerine adayarak yaşamış.”

Mağaradan çıktı, 188 yaşında dediler Yanına gelenlerden sadece 5 lira istiyormuş

188 DEĞİL, YAKLAŞIK 110 YAŞINDA OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Üstelik Siyaram Baba’nın yaşı tam doğrulanamasa da, haberlerden hareketle 111 yaşında olduğu tahmin ediliyor. 24 Eylül 2024 tarihinde "@siyarambaba121" kullanıcı adıyla paylaşılan bir videoda, "En saygıdeğer Aziz Shri Siyaram Baba, Narmada Ashram'ın eserlerini anlatmaya geldi" anlamına gelen bir açıklama yer alıyor. Bu hesap, 155 bin takipçisi ile Siyaram Baba’ya adanmış birçok hayran hesabından biri. Shri Siyaram Baba, Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletindeki Khargone bölgesinde yaşayan tanınmış bir guru. Yaşı hakkında çeşitli kaynaklarda farklı bilgiler bulunsa da, yerel haberlere göre 2024 yılında 111 ya da 112 yaşında olduğu tahmin ediliyor. 2022'deki bazı paylaşımlar Siyaram Baba’nın yaşını 109 ya da 110 olarak belirtirken, 6 yıl önceki bir haberde ise "105 yaşında" olduğu ifade edilmişti.

Haberin Devamı

Shri Siyaram Baba, yalnızca Hindistan'dan değil, yurt dışından da birçok ziyaretçi çeken bir dini figür olarak tanınıyor. Bu nedenle sosyal medyada onun adına açılmış pek çok hayran hesabı bulunuyor. Bu hesaplardan biri de "@viken_kushwah_official" adlı hesap. Viken Kushwah isimli kullanıcı, Siyaram Baba’nın videolarını paylaşmakta ve videoların altına kendi kullanıcı adını filigran olarak ekliyor. Hatta bazı haber siteleri, bu bilgiyi temel alarak iddia videosundaki kimliği belirsiz kişinin aslında Viken Kushwah olduğunu öne sürdü. 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar