Evcil HayvanKöpek Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Köpek Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

21.09.2021 - 14:13 | Son Güncellenme:

Doğada habitatı en fazla olan hayvanların arasında köpek balığı yer almaktadır. Köpek balığının birçok özellikleri bulunmaktadır. Son dönemlerde köpek balığı ile ilgili birçok araştırma yapılmaktadır. Köpek balığının ne olduğunu ve hangi familyaya mensup olduğu merak edilmektedir. Pek, köpek balığı nedir? Köpek balığı nerelerde yaşar? Köpek balığının kısaca özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Köpek Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Köpek balığı kıkırdaklı balıklar arasında yer almaktadır. Köpek balığı doğada tam olarak 20 ila 30 yıl arasında yaşamaktadırlar.

Haberin Devamı

Köpek Balığı Nedir?

Köpek balığı bilimsel adı Selachimorpha olan kıkırdaklı balık sınıfında değerlendirilen bir balık türüdür. Köpek balığı hem tatlı sularda hem de tuzlu sularda yaşayabilen canlılar arasında değerlendirilmektedir. Köpek balığının birçok türü bulunmaktadır. En bilinmeyen türü ise melek köpekbalığıdır. Köpek balığının üst takımı Selachimrpha'dır.

Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Köpek balıkları en fazla okyanuslarda ve tatlı sularda yaşamaktadırlar. Köpek balıkları ülkemizde yer alan denizlerde de bulunmaktadır. Okyanuslarda yaşayan köpek balıkları genellikle daha büyük olan köpek balıklarıdır. Kısaca özellikleri ise şu şekildedir;

 - Kanında diğer balıklara göre daha fazla üre bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 - Tam olarak 360 tane tespit edilmiş köpek balığı türü yer almaktadır.

 - Köpek balığı türleri sekiz takımda incelenmektedir.

 - Vahşi ve saldıran deniz canlısıdır.

 - Denizlerde genellikle derinlerde yaşarlar.

 - Diğer küçük balıkları yiyerek beslenirler.

 - Boyları 3 ila 5 metre arasında değişebilir. 

 

Yazarlar