03.12.2021 - 16:08 | Son Güncellenme:
Salatalara yaprağı katılan kereviz çiğ olarak yoğurtlu da tüketilebiliyor. İçerdiği vitamin ve minerallerle sağlığa pek çok faydası bulunan kereviz içerisindeki yüksek sıvı oranıyla vücudun günlük sıvı oranının yüzde 25’ini karşılıyor.
Her mevsimlik bitki olarak ön plana çıkan kereviz akşam yemeklerinin vazgeçilmez kültürleri içerisinde gelir. Aynı zamanda yaprakları salata içinde kullanılan kereviz, sağladığı pek çok fayda ile ön plana çıkıyor. Hem organlar açısından hem de cilt bakımından sunduğu faydalarının yanı sıra, bağışıklık sistemine de sağladığı katkılar ile etkilidir.
Kerevizin Faydaları Nelerdir?
Maydanozgiller içerisinde yer alan ve her derde deva olduğu bilinen kereviz, önemli faydalar sunuyor. Özellikle zengin vitamin ve mineral deposu olarak kış aylarında mutlaka tüketilmesi gereken besin kaynaklarından biridir.
- Barındırdığı antioksidan sayesinde vücutta İltihap toplanmasına engel olur.
- Akciğer enfeksiyonlarına karşı etki sağlar.
- Eklem ağrılarını gidermede yardımcı olur.
- Bağırsak ve sindirim sistemlerini düzenlemek suretiyle vücudu temizleyici bir etkisi vardır.
- Mide asidini düzenlediği için, reflü şikayetleri ile uğraşanlara birebir katkı sağlar.
- lif ve su açısından yüksek bir potansiyel teşkil ettiği için, sindirim sistemine önemli katkıları vardır.
- Ayrıca kereviz tohumu idrar söktürücü bir etki yaratır.
- İçerdiği maddeler sayesinde kasların gevşemesini sağlar.
- Beta karoten ile beraber A vitamini açısından zengin bir yapıya sahip olduğu için, cildin onarılmasını sağlar ve cildi besler.
- Kemik güçlenmesine destek verir ve kemik hastalıkları ile mücadele eder.
- Kanın sağlıklı bir şekilde akmasını sağlar.
- Kadınların adet dönemlerinin daha düzenli ilerlemesine destek verir.
Yemeklerde ya da salatalarda tüketmek suretiyle kerevizi periyodik olarak kullanarak, yukarıdaki faydalarından yararlanmak mümkündür.
Kereviz Yapraklarından Neler Yapılır?
Kereviz yaprağı, kereviz yaprağı oldukça faydalı bir besindir ve bir çok şekilde tüketilir. Kereviz yaprağının çayı, çorbası, salatası yapılarak tüketilir. Bazı insanlara uzak bir sebze olarak da gelse bir çok faydası olduğundan tüketilmesi gerekir. Kereviz yaprağının önce faydalarını inceleyelim. Ardından kereviz yaprağı ile yapılan yiyeceklerin tariflerine bakalım.
Kereviz Yaprağı Neye İyi Gelir?
- Karaciğerde oluşan şişkinliği ve sarılığı gidermeye yardımcı olur.
- Siroz hastaları oldukça faydalıdır.
- Siroz hastalığına yakalanma riskini en az indirir.
- Cinsel sıkıntılara iyi gelir.
- Romatizma ve gut gibi hastalıklara oldukça faydalıdır.
Kereviz Sapından Neler Yapılır?
- Kereviz sapı salatası yapabilirsiniz
- Kereviz sapı kavurması yapabilirsiniz
- Kereviz sapı çorbası yapabilirsiniz
- Kereviz sapı yemeği yapabilirsiniz
- Kereviz sapı sote yapabilirsiniz
- Kereviz sapı suyu yapabilirsiniz
- Kereviz saplı omlet yapabilirsiniz
Kereviz Sapı Nelere İyi Gelir?
Kereviz sapı özellikle barındırdığı su miktarı ile önemli faydalar sağlar. Özellikle karaciğeri temizleme noktasında önemli bir potansiyel teşkil etmektedir. Ayrıca barındırdığı güçlü antioksidan etkisi sayesinde, vücuttaki bakterilerin oluşumunu engeller ve atılmasını sağlar. Aynı şekilde antioksidan etkisi kan dolaşımını ve damarları rahatlatma konusunda birebirdir. Kalp ve damar hastalık riskini de önemli oranda azaltan doğal besin kaynakları içerisinde yer alıyor.
Kereviz Suyu Nelere İyi Gelir?