Kerevizin Faydaları Nelerdir? Kerevizin Sapı ve Yaprağından Neler Yapılır?
Kerevizin Faydaları Nelerdir? Kerevizin Sapı ve Yaprağından Neler Yapılır?Sağlıklı bitkiler arasında yer alan kerevizin faydaları saymakla bitmez. Tat olarak fazla sevilmese de vitamin ve mineral deposudur. Suyu, sapı ve yaprağı çeşitli yemeklerde kullanılır. Pişmiş tüketilebilen kereviz çiğ şekilde yoğurtlu ve salatalarda tüketilebilir. Kalorisi düşük olduğu için zayıflamaya yardımcı olur. Sindirim sistemine ve organlardaki iltihaplanmalara iyi gelen kereviz doğal bir antioksidandır. Tansiyonu düşürme etkisi bulunan kereviz reflüden şikayetçi olanlar için sıklıkla önerilir. Kerevizin sapı ve yaprağından neler yapılır? diyorsanız “Kerevizin faydaları nelerdir?” içeriğimizden detaylıca ulaşabilirsiniz.