18.10.2018 - 12:07 | Son Güncellenme:
Kefir, çok eski yıllardan beri özellikle Kafkasya bölgesinde yapılan[kaynak belirtilmeli], bugün ise Avrupa ve Amerika ülkelerinde ticari amaçla üretilen süt asidi ve alkol fermantasyonuyardımıyla yapılan köpüklü, koyu kıvamlı (yoğurt kıvamında), hafif ekşimsi fermente bir süt ürünüdür.
KEFİR FAYDALARI
Kefirin iştahsızlık, uykusuzluk, verem ve böbrekhastalıklarında, bronşit ve astımda, egzam, dış deri yırtılmaları ve çatlakların tedavisinde kullanıldığı belirtilmektedir.
EVDE KEFİR NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
1 litre süt
1 yemek kaşığı kefir tanesi
Cam kavanoz
Plastik süzgeç
EVDE NASIL KEFİR YAPILIR?
Öncelikle kullandığınız kabın metal olmalıdır. Sütü kaynatın ve kaymağını üzerinden alın. Ardından süte kefir taneleri ekleyin. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Kabınızın üzerini bir bez ile kapatın. 20-25 °C'de kalacak şekilde karanlık bir ortamda 2 gün kadar bekletin. Bu sürede süt pıhtılaşacaktır. Mayalanmış olan bu sütü plastik bir süzgeç ya da tülbent yardımıyla süzün.