08.02.2019 - 13:41 | Son Güncellenme:
PembeNar Özel - Serpil Dokurel
Tatlımsı, aromatik, keskin, bir kokusu olup; yakıcı, acımsı, hoş bir lezzete sahiptir. Çin’de her derde deva olarak yaygın bir şekilde kullanılır.
Orta Doğu ülkelerinde ise kakule, kahve tohumu ile birlikte toz edilerek kakuleli kahve hazırlanmaktadır. Son yıllarda kakuleli kahve ülkemizde de yurtdışından ithal edilerek kafelerde yaygınlaşmaktadır.
Uzman Diyetisyen Başak Öney
Hazımsızlığı giderir
Genel olarak kakule; ağız kokusunu giderici, bulantı ve kusmayı kesici ve hazımsızlığı giderici olarak kullanılmaktadır.
Baş ağrısını giderir
Ayrıca kakulenin kas tutulmaları ve baş ağrısı üzerinde etkili olduğu da ileri sürülmektedir. İştah açıcı özelliği vardır.
Zencefillle beraber yerseniz...
Grip, astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarında zencefille beraber tüketimi öksürük şikâyetini azaltır.
Tatlılara ya da süt, meyve suyu gibi içeceklere toz hali katılıp iştahsız çocuklar ve yetişkinlere önerilebilir.
Herhangi bir sağlık problemi olan bireylerin hekimlerine sormadan tüketmemesi gerekmektedir. Gebe ve emzikli bireylerin de tüketmesi önerilmemektedir.