27.10.2021 - 14:54 | Son Güncellenme:
K vitamini kanda pıhtılaşmayı engellemektedir, bununla beraber kişilerin vücut sağlığını ve yapısını da korumaktadır. K vitamini özellikle yeşil sebzelerde bolca yer almaktadır.
K Vitamini Nelerde Var, Hangi Besinlerde Bulunur?
K vitamini bolca yeşil yapraklı sebzelerde yer alır. Bununla beraber ağırlıklı olarak sebze, meyve ve et gıdalarında bulunmaktadır. Ayrıca K1 ve K2 vitaminleri de bolca sebzelerde yer alır. K1 vitamini yeşil sebzelerde yer alırken bazen kırmızı biber gibi diğer besinlerden de alınabilir. K2 vitamini ise sıklıkla et, süt, peynir, balık ve benzeri gıdalardan alınabilir.
K Vitamini İçeren Besinler
K vitamini vücut için olmazsa olmaz vitaminler arasındadır. K vitamini alınırken kişiler K2 ve K1 vitaminlerini de alınabilirler. En sık K vitamini alabileceğiniz gıdalar genel olarak süt, yumurta, yoğurt veya et gibi gıdalardır. K vitamini özellikle bitkisel ve hayvansal gıdalarda bolca bulunmaktadır. K vitamini içeren besinler şu şekildedir;
Ispanak, brokoli ve benzeri yeşil sebzelerde bolca K vitamini bulunmaktadır.
Marul, lahana, bezelye, taze fasulye gibi gıdalarda yüksek oradan K vitamini içerir.
Soya fasulyesi ve Meksika fasulyesi gibi gıda ürünleri içerisinde bol miktarda K vitamini bulunmaktadır.
Domates, şalgam gibi gıdaların içerisinde K vitamini yer almaktadır.
Yeşilçay gibi ürünlerin içerisinde bolca K vitamini ve antioksidan bulunmaktadır.
Buğday, ekmek, yulaf ve tahıllı gıdaların içerisinde yüksek oranda K vitamini bulunmaktadır.
Süt, yoğurt, peynir, kaşar ve benzeri ürünler içerisinde bolca K vitamini ve probiyotik bulunmaktadır.
Kırmızı et içerisinde yüksek oranda K vitamini bulunur.
Balık, tavuk gibi beyaz etler içerisinde yüksek oranda K vitamini yer alır.
Böbrek, karaciğer ve benzeri sakatat ürünleri içerisinde K vitamini bulunur.
Fermente ürünler, yumurta içerisinde K vitamini bulunur.
Meyveler ve kuruyemişler içerisinde K vitamini bulunur.
Kuşkonmaz gibi gıdaların içerisinde K vitamini bulunmaktadır.