Sağlıkİdrar Mesane Kesesi Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

İdrar Mesane Kesesi Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

06.07.2022 - 15:49 | Son Güncellenme:

Ağrılı mesane sendromu şeklinde bilinen mesane ağrısı, çoğu kişide mevcut olan bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığın nedenini pek çok kişi merak etmektedir. Mesane ağrısının ne olduğunu ve nasıl tedavi edildiğini sizin için derledik.

İdrar Mesane Kesesi Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer

Ağrılı mesane sendromu şeklinde de isimlendirilen interstisyel sistit, ağrılı olan üriner semptomlara sebep olan kronik bir durumdur. üriner enfeksiyon mevcut olmadığı halde tekrarlayıcı bir abdominal veya pelvik huzursuzluk ya da ağrıya sebep olabilen kronik enflamatuar bir rahatsızlıktır. Ağrılı mesane sendromu kapsamında mesanede ağrı, devamlı idrara sıkışıklık hissi ya da yanmanın mevcut bulunduğu uzun vadeli ya da kronik bir sorun olmaktadır. Gençlerde ortaya çıkabilmek ile birlikte, interstisyel sistit en sık olarak 30 ila 40 yaşları arasında görülmektedir. Bununla birlikte kadınlarda erkeklere göre 9 ya da 10 kat daha çok saptanmaktadır.

Haberin Devamı

Mesane Ağrı Sendromu Nedir?

Mesane ağrı sendromu, mesane dolumuyla ilişkili olan suprapubik bölge adı verilen göbek altında kasıkları da içerisine alan şiddetli nitelikteki bir ağrı, gündüz veya gece idrara çıkma sıklığı ya da idrar aciliyetinin olması hissi gibi semptomların ortaya çıktığı bir hastalıktır. 100 binde 300 kişi içerisinde görülmektedir. Bu hastalığın semptomlarına sahip olan hastaların yaklaşık olarak % 10’una mesane ağrı sendromu tanısı konulmaktadır. Hastalığın en belirgin olan niteliğin ağrının hastayı intihar durumuna meylettirecek kadar depresyona sokması olmaktadır.

Mesane Ağrısının Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Mesane ağrısında temel amaç semptomların giderilerek hastaların yaşam standardının arttırılması esastır. Şikayetlerin artması durumunda çeşitli tedavileri veya tedavi kombinasyonlarını denemek gerekebilir. Bazı hastalarda ise tek bir yöntem ile şikayetler azaltılabilirken, bazı hastalarda ise birden fazla tedaviye ya da cerrahi işlemler gerekli olabilmektedir.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar