Püf Noktası Hazır yufkadan yapıldığına kimse inanmıyor! Çıtır çıtır börek için sosu böyle olmalı

Hazır yufkadan yapıldığına kimse inanmıyor! Çıtır çıtır börek için sosu böyle olmalı

20.06.2024 - 16:28 | Son Güncellenme:

Çayın yanında misafirlere ikram edilebilecek en güzel atıştırmalıkların başında börek geliyor. Ancak yufka açıp börek yapmak her zaman mümkün olamayabilir. Hem zahmetli hem de vakit alan yufkayı açmadan da evde lezzetli ve çıtır çıtır börekler hazırlayabilirsiniz. İşte çıtır çıtır börek tarifi...

Hazır yufkadan yapıldığına kimse inanmıyor Çıtır çıtır börek için sosu böyle olmalı

Börek, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir ve genellikle yapımı zahmetli olarak bilinir. Ancak, hazır yufka kullanarak yapabileceğiniz bir börek tarifi ile hem zahmetsiz hem de inanılmaz lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Hazır yufkadan yapıldığına kimsenin inanmayacağı çıtır çıtır börek için, özel bir sos ile mükemmel bir lezzet ve doku yakalayacaksınız.

Haberin Devamı

ÇITIR ÇITIR BÖREK TARİFİ

Malzemeler:

16 adet baklavalık yufka
2 adet yufka
200 gram margarin veya tereyağı
500 gram kaşar peyniri
200 gram yağlı peynir

Sos İçin;

1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

Hazır yufkadan yapıldığına kimse inanmıyor Çıtır çıtır börek için sosu böyle olmalı

Yaılışı;

8 adet baklavalık yufkayı bir kenara ayırın ve kullanacağınız tepsinin boyutuna göre kesin. Bu yufkalar, böreğin alt ve üst katmanlarını oluşturacak.

Bir kapta sıvı yağ, yoğurt, tuz, süt ve yumurtaları iyice çırpın ve sosu kenarda bekletin. Margarin veya tereyağını eritin.

İlk yufkayı yağlanmış borcama serin ve üzerine bir fırça yardımıyla eritilmiş yağ sürün. Bu işlemi, 8 adet yufkanın hepsini üst üste koyup her katmanını yağlayarak devam edin.

Sos hazırlığında beklettiğiniz karışıma 1 adet yufkayı parçalayarak ekleyin ve sosla iyice karıştırın. Bu karışımı, yağladığınız yufkaların üzerine eşit şekilde serin.

Haberin Devamı

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve yağlı beyaz peyniri (veya varsa çeçil peynirini) serpiştirin.

Kalan diğer yufkayı da aynı şekilde parçalayıp sosa daldırın ve peynirlerin üzerine serin. Baklavalık yufkaların kalanını üzerine kapatın, her katmanı yine yağlayarak üst üste dizin.

Böreği dilimleyin ve kalan eritilmiş yağı üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altı ve üstü kızarana kadar pişirin.

Yazarlar