Cevizde ortaya çıkma ihtimali olan bakteri oluşumu ise birçok kişinin merak ettiği bir durum. Cevizde bakteri oluşumunu engellemek için özellikle kuru cevizin sıkıca kapalı bir kapta bulundurulması gerekiyor.
Aksine yaş ceviz ise kapalı bir kutuda saklandığında küflenme ihtimali var. Zararlı maddelerin vücuda ulaşmasını engellemek için bu iki ayrıma dikkat edilmeli. Bu nedenle taze cevizi diğer ceviz çeşitlerinden daha hızlı tüketmeniz gerekebilir.
Ceviz yağı, ceviz suyu, ceviz çayı ve daha fazlası. Ancak uzmanlara göre hepsinden ziyade cevizin kendisini tüketmek çok daha faydalı. Pek çok farklı kombinasyon ile sofralara farklılık katan cevizin her çeşidi vücuda fayda sağlıyor.
Uzmanlar yoğurt ve ceviz birleşiminin sağlığa olan etkilerini açıklıyor. Sağlıklı beslenme planlarının başında gelen ceviz ve probiyotikler açısından zengin olan yoğurt birleşimi sindirim sistemi için birebir etki sağlıyor.
Ceviz ve yoğurt karışımı sindirim sistemini çalıştırarak bağırsak sağlığına iyi geliyor. Özellikle sporcular için önerilen bu birleşim kas yapısını güçlendirerek kemik sağlığını koruyor. Ceviz ve yoğurt karışımı tüketerek vücudunuzda bir çeşit koruma kalkanı oluşturabilirsiniz.