Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu
Bu tarif de glütensiz alternatif olarak iyi bir alternatif. Glütensiz yemekler hazırlanırken önemli noktalardan biri de içinde kullanılan malzemelerin glütensiz olduğuna dair garantisi olmasıdır.Ürün paketinin üzeri dikkatle okunmalı, üzerinde mutlaka glüten olmadığına dair yazı, işaret olmalıdır.Ayrıca kullanılan mutfak eşyası glütensiz yemek için mutlaka ayrı kullanılmalı ve bu eşyalar başka yemek yapımında kullanılmamalıdır. İçinde esmer şeker ve kakao olması nedeniyle 2 yaş üzeri çocuklar için daha uygun.2 yaşına kadar çocuk yemeklerine ilave şeker kullanılmasını önermiyoruz. Kakao ise özellikle reflü problemi olan çocuklarda önermediğimiz bir gıda. Zira reflü problemi astım hastalarında hastalığın şiddetlenmesine, alevlenmesine sebep olabiliyor. Kakao yerine yaratıcılığınızı kullanarak bir meyve kullanmanızı öneririm. Kekte yer alan kuru fasulye çocuğunuz için iyi bir protein kaynağıdır.Kids&Gourmet Dergisi, Tarif: ExecutiveChef Ayşe Nil Dinlerwww.kidsgourmet.com.tr