Astroloji
Sağlık
Güzellik
Yazarlar
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
Astroloji
Sağlık
Güzellik
Yazarlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
Anasayfa
Borsa
Döviz
Altın
Skorer
Anasayfa
Fikstür
Puan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet Çocuk
Oyun
Eğitim
Kültür Sanat
Milli Piyango
Yerel Haberler
Pazar
Ege
Gazete Arşivi
Milliyet Executive
Milliyet Arkeoloji
Milliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
Künye
Reklam
Üyelik
© Copyright 2024 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Genel Sağlık
Mevsimi geldi, her derde deva! Metabolizmayı şaha kaldırıyor, mikropların düşmanı
Sağlıklı bağışıklığa ulaşmak mümkün! 'Sırrı günlük alışkanlıkları değiştirmekte saklı'
Ebeveynler dikkat! Löseminin belirtisi gribal enfeksiyonlarla karıştırılabiliyor
Genç yaşta geçirilen kalp krizi neyin işareti? Hiçbir belirti vermiyor, böyle 'dur deyin
Türkiye'de 35 bin kişi organ bağışı bekliyor! 'Nedeni yetersiz ve yanlış bilgiler'
Türk'ün eyeri dünyayı koruyor! Kafatasındaki hazine: 'Her şeyin kontrolü gizli kutuda'
Hiç tanımadığınız bir 'Türk', dünya üzerinde yaşayan tüm insanların kafatasında vücütlarını kontrol eden bir sistemi koruyor. Her insan kafatası kemiğinin içinde minik bir sandıkta saklanan 'hipofiz bezi' adını at binmekte ustalaşmış Türklerin tasarladığı, 'Türk eyeri'nden alıyor. Üstelik ırk ayırmaksızın her insanda, hatta şempanze ve goril gibi farklı hayvan cinslerinde de bu kemik önemli bir 'koruma' görevi üstleniyor. Tıpkı her Türk'ün asker doğuşu gibi!
Küflü ve yumuşaksa kâbusu yaşatır! İşin aslı başka çıktı: 'Peynir olur, salça olmaz'
Neredeyse her yemeğin vazgeçilmezlerinden olan salça, lezzetiyle ve yemeğe verdiği iştah açıcı rengiyle milyonlarca kişinin favori besini. Ancak uzmanlar, çoğunlukla havayla temas ettiği için küflenen salçanın, genel sağlık üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği konusunda uyarıyor.
Migreninizin nedeni boyun ağrınız olabilir! ‘İki durum arasında karmaşık bir ilişki var’
Boyun kaslarının veya boyundaki sinirlerin gerilmesi ya da sıkışması sonucu ağrı oluştuğunu bu ağrının da migreni tetikleyebileceğine dikkat çeken Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kemal Paksoy, boyun ağrısı ve migren arasındaki ilişkiyi değindi ve birbirlerini nasıl tetiklediklerini açıkladı.
Kulaklık kullanımını günde 60-90 dakika arasında tutun! '1,1 milyar kişi risk altında'
Gürültüye maruziyetin özellikle yüksek, düzenli veya uzun süreli olduğunda, duyu hücrelerinde kalıcı hasara ve geri dönüşü olmayan işitme kaybına neden olduğunu dile getiren Odyolog Arş. Gör. Büşra Aksu, yaygın kulaklık kullanımı ve yüksek sesle müzik dinlenmesini değerlendirdi.
Limonla yapılan hamilelik testi güvenilir mi? Sosyal medya konuşuyor, işte gerçek
Günümüz modern çağında hamile olup olmadığınızı anlamanın pek çok yöntemi vardır. Ancak son zamanlarda yeniden gündem olan eski usül gebelik testi hakkındaki gerçeği birçok kişi merak ediyor. Yıllar önce büyüklerimizin denediği yöntemlerden biri olan limon testi ise giderek popülerleşmeye başladı. Peki, limon kullanımının hamilelik sonucu hakkında gerçekten doğruluk payı var mı? İşte detaylar.
Kirli kana düşman, mideye dost! 500 milyon kişi ekmek yerine yiyor, mucize sebze
Kamerun'da 'bobolo' olarak bilinen ve temel gıda maddelerinden biri olan manyok çubuğunu ilk defa duymuş olabilirsiniz. Ancak bu sebze, birçok kültürün sofrasında asırlardır ekmek yerine tüketiliyor. Faydaları ise duyanları bir hayli şaşırtıyor. Sofraların vazgeçilmezi manyok çubuğu, cilt sağlığından doğurganlığa kadar pek çok konuyla ilgili fayda sağlayabiliyor. İşte detaylar.
Baş dönmesi, ödem, çarpıntı, yorgunluk! İşte kalp hastalıklarının 11 belirtisi
Kalp hastalıklarının dünyadaki en yaygın ölüm nedenlerini oluşturduğu biliniyor. Kalp hastalıklarının ne kadar iyi tanınırsa, önlenmelerinin de o kadar kolaylaşacağını paylaşan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, kalple ilgili ihmal edilmemesi gereken 11 belirtiyi paylaştı.
Boş bakıyor veya gözlerini bir noktaya dikiyorsa dikkat! ‘Çocuğunuz ateşli havale geçiriyor olabilir’
Küçük çocuğu olan anne ve babalar, beyne zarar vereceği düşüncesiyle yüksek ateş ve ateşli havalelerde büyük korku yaşıyorlar. Nöbetler sırasında ailenin bilinçli davranması gerektiğine dikkat çeken Çocuk Nörolojisi Uzmanı Doç. Dr. Hepsen Mine Serin, nöbet sırasında dikkat etmeniz gereken 8 önemli kuralı açıkladı.
C vitamini fışkırıyor, hangisinde daha fazla? Portakal ve limonun arasındaki fark buymuş
Portakal, limon ve mandalina gibi turunçgiller, yüksek C vitamini içeriğiyle bilinir. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez meyveleri olduklarını söyleyebiliriz. Soğuk havalarda tüketilen bu meyveler sağlığımız açısından tam bir vitamin deposudur. Peki, portakalın mı yoksa limonun mu C vitamini içeriği daha fazla? İşte cevabı.
Kas yapmak isteyen bunu içsin! 1 bardağı bile protein deposu, enerjiyi ateşliyor
Protein, vücudumuz için temel yapı taşlarından biridir ve hayati işlevlere sahiptir. Kas yapısının güçlenmesi ve korunması, bağışıklık sisteminin etkin şekilde çalışabilmesi, hücrelerin kendini yenileyebilmesi gibi birçok süreçte önemli bir rol oynar. Özellikle aktif bir yaşam tarzına sahip olanlar, sporcular ve kas gelişimini desteklemek, artırmak isteyen bireyler için yüksek protein içeren içecekler beslenme rutinlerinde önemli bir yere sahiptir. Bu içecekler, yoğun günlerde veya antrenman sonrası vücudun ihtiyaç duyduğu protein miktarını hızlıca karşılamak adına bir alternatif olarak tüketilebilir.
Yatağa düşüren karın ağrısına birebir! Göbek deliğine sürün, anında rahatlatıyor
Cilt sağlığından saç sağlığına kadar vücut üzerinde genellikle fayda sağlayan zeytinyağı, bambaşka sorunlara da şifa olabiliyor. Uzmanların genel sağlığımızı güçlendirmek için önerdiği doğal yağlardan olan zeytinyağını göbek deliğine sürdüğünüzde de inanılmaz faydalar getiriyor. İşte detaylar.
Bugünlerde çocuklarda en sık görülen 4 hastalık! 'Gereksiz antibiyotikten kaçının'
Çocuklarda bugünlerde solunum yolu enfeksiyonlarıyla çok sık karşılaşıldığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ülkü Yılmaz Tıraş, ebeveynlerin özellikle en küçük bir öksürük, hapşırık, burun akıntısı ya da boğaz ağrısı gibi durumlarda hemen antibiyotiğe sarılabildiklerini ancak bunun son derece yanlış olduğunu vurguladı.
Yazarlar
Mehmet Murat Altan
Tıkanırcasına yemek yer misiniz?
Op. Dr. Atilla Şengör
Sinüzit tek bir hastalık değildir
Ebru Demirhan
Sana İyi Gelen İşi Yap
Psk. Dan. Gizem KOLÇAK
Okula dönüş: Mindful ebeveynlik ne sağlar?
Nefes ve Yaşam Koçu Sibel Kavunoğlu
Bilincin yegane gerçeğin
İpek Aykol
Bağımlı bireyi değiştirmek
Estetik Diş Hekimi Onur Öztürk
Yağ çekme nedir?
Dr. Gökhan Güler
Doğal antibiyotikler nelerdir?
Uzman Klinik Psikolog Eda Malkav
Uzuv farklılığı
Uzm. Fzt. Ahmet Burak Sezgin
Ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi mümkün
Psikolojik Danışman Dilek Söylemez
Gün-Dem!
Op. Dr. Gökçe MIK
En kapsamlı PRP tedavileri
Ayşe Şengel
Siz nereye sağlık oraya
Prof. Dr. Selman Laçin
Her kadın anneliği tatmalı
Herbalist Tarkan Güveloğlu
Sisli beyin sorunu
En Çok Okunan Haberler
Dışkıda Mukus Neden Olur? Dışkıda Mukus Ve Sümüksü Kan Neyin Belirtisi Olabilir?