Astroloji
Sağlık
Güzellik
Yazarlar
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
Astroloji
Sağlık
Güzellik
Yazarlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
Anasayfa
Borsa
Döviz
Altın
Skorer
Anasayfa
Canlı Skor
Fikstür
Puan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet Çocuk
Oyun
Eğitim
Kültür Sanat
Milli Piyango
Yerel Haberler
Pazar
Ege
Gazete Arşivi
Milliyet Executive
Milliyet Arkeoloji
Milliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
Künye
Reklam
Üyelik
© Copyright 2024 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Genel Sağlık
70'ten fazla kanser yapıcı var! Genç yaşta sigara bağımlılığı 'EVALI'nin habercisi
Sert kabuklarının içindeki sinarin ilaç gibi! İyi gelmediği hastalık yok, karaciğer dostu
Acıdan kızaran gözlere İbn-i Sina reçetesi! Suyunu balla karıştırınca yanmayı alıyor
C vitamini depolarını fulleyen mucize meyve! Bağışıklığı dipçik gibi yapıyor, daha iyisi yok
Yıllarca yanlış yaptık! Ağrı kesiciyi atağa geçiriyor: Sağa yatın, anında etki edecek
400 milyon KOAH'lı var! Sabah öksürüğüyle sinyal veriyor: 'Elektronik sigara masum değil'
KOAH, tedavi edilmediğinde birçok sıkıntıyı da beraberinde getiren bir sağlık problemi. Her yıl kasım ayının 3. çarşambası kutlanan Dünya KOAH Günü'nde Doç. Dr. Serap Duru, Milliyet.com.tr’ye konuştu. Kovid-19 pandemisinin KOAH hastaları üzerindeki etkisi hakkında değerlendirmede bulunan Doç. Dr. Duru, masummuş gibi gösterilen elektronik sigara tehlikesine dair de önemli detaylar paylaştı, erken KOAH belirtileri hakkında bilgi verdi.
Atom meyve suları bağışıklığı güçlendiriyor ama tüketirken dikkat!
Bir kupa atom meyve suyunun günlük C vitamini gereksinmenin en az yüzde 70’ini karşılayabildiğini kaydeden Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Hatice Nurseda Hatunoğlu, bağışıklık sistemini desteklemek için kış aylarında sıkça tercih edilen “atom meyve suları” hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Pasif içicilik de çok ciddi risk oluşturuyor! KOAH’ın ihmale gelmez 3 belirtisi
Dünya genelinde her 10 kişiden birini etkileyen ve her yıl yaklaşık 3 milyon kişinin hayatını kaybetmesine neden olan KOAH - Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı son yıllarda giderek yaygınlaşıyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Tülin Sevim, KOAH hakkında bilinmesi gereken 5 önemli noktayı anlattı.
Kilo aldırmayan yağ varmış! Yerken düşünmeyin, alternatifi ilaç yerine geçiyor
Sağlıklı yaşamın temel taşlarından biri, doğru beslenme alışkanlıklarıdır. Yağlar, uzun yıllar boyunca ‘düşman’ olarak görülmüş olsa da vücudumuzun enerji üretimi, hormon dengesi, hücre yapısı ve beyin sağlığı için vazgeçilmez bir besin grubudur. Ancak tabii ki her yağ aynı değildir. Diyetisyenler, sağlıklı yağların yeterli ve dengeli tüketilmesinin hem genel sağlığı desteklediğini hem de kronik hastalıklardan koruduğunu belirtiyorlar. Bu nedenle doğru yağ kaynaklarını seçmek, bedeninizin ihtiyaçlarını karşılamak için kritik öneme sahiptir.
Göz rengi değiştirme ameliyatına ilgi arttı! ‘Tecrübeli ellerde 15-20 dakika sürüyor’
Göz rengi değiştirme ameliyatının son yıllarda dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygınlaştığını söyleyen Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, operasyon hakkında önemli bilgiler verdi.
Boyun, sırt ve bel ağrısına dikkat! ‘Bu sorunların nedeni ‘fıtık’ olmayabilir
Son yıllarda kanser tedavilerinde yaşanan önemli gelişmelere paralel olarak yaşam süresi uzadıkça halk arasında ‘kanserin omurga kemiğine sıçraması’ olarak bilinen omurga metastazı ile karşılaşma sıklığının arttığını söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji, Ortopedik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Seyit Ali Gümüştaş, akciğer ve karaciğerden sonra en sık omurgada kemik metastazı görüldüğüne dikkat çekti.
Yatağa düşüren gribe doğal ilaç! Bir yiyen doktor yüzü görmüyor, C vitamini deposu
Kış aylarının soğuk ve yağmurlu günleri beraberinde nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkları da getiriyor. Bu dönemde bağışıklık sistemimizin zayıflaması, yanlış beslenme gibi durumlar, vücudunuzu hastalıklara karşı savunmasız kalmamıza neden olabilir. İlaçlar önemlidir, ancak doğru beslenmenin de önemi çok büyüktür. Doğal ve besleyici gıdalar, bağışıklık sistemini desteklerken hastalıkların iyileşme sürecini de hızlandırabilir. Peki, kış aylarında hem hastalıklardan korunmak hem de hastalandığınızda daha hızlı toparlanmak için hangi besinlere tüketmeliyiz?
Türkiye tatili için kilo vermek isterken ölüyordu! Resmen kan kustu: 'Doğumdan büyük acı'
İskoçya’nın Kuzey Ayrshire bölgesinden Nicole Wright, zayıflama amacıyla sahte enjeksiyonlar kullanmasının ardından hastaneye kaldırıldı. İki çocuk annesi genç kadın, yaşadığı korkunç deneyimi anlattı.
Zatürre kılık değiştirdi, artık yürüyor! Türkiye'ye gelmesi an meselesi: 'Çocuklar hedefte'
Halk arasında bilinen adıyla zatürre (pnömoni), akciğer dokusunun bakteri kaynaklı olarak iltihaplanması halidir. Erken fark edilmemesi ve tedaviye geç kalınması durumunda ciddi sorunlara neden olabilen zatürre yeni formuyla tüm dünyaya yayılmaya başladı. Türkiye'ye gelmesinin an meselesi olduğuna dikkat çeken uzmanlara göre 'yürüyen zatürre'nin hedefinde çocuklar var!
Cömertlik, merhamet, insaniyet! İyilik yapan, iyilik görenden daha mutlu oluyor
Toplumda pek çok olumsuzluk olsa da iyi insan olmayı seçmenin ve iyilik yapmanın kendimize ve başkalarına olumlu katkılar sağladığını dile getiren Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Doğan, iyiliğin insan yaşamındaki önemine değindi.
Zencefil, zerdeçal ve sarımsak! Doğal antibiyotikler kışın hastalıklardan koruyor
Kış aylarının gelmesiyle havalar soğumaya başlıyor. Bu dönemde hastalıklardan korunmanın yolu ise beslenme alışkanlığından geçiyor. Beslenme ve Diyetetik Bölümü Uzmanı Uzm. Dyt. Ecem Fidan, kışa sağlıklı bir başlangıç yapmak için doğru beslenme ve bağışıklık güçlendirme yöntemlerini anlattı.
Tek tek ölçtü, 'ölü su' içiyormuşuz! '5 yıldır şişemle geziyorum, 3-6-7 yazanı almayın'
Oksijenden sonra insan yaşamında önemli yere sahip olan su, dünya üzerindeki en mucizevi madde. Peki vücudumuzun ayakta kalabilmesi için en önemli ihtiyaçlarımızdan biri olan suyu içerken nelere dikkat etmek gerekiyor? Plastik şişelerin suyun ruhuna zarar verdiğini ancak hepimizin hayatında olduğunu söyleyen Diyetisyen Ersin Özdemir, su alırken de içerken de dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.
Yazarlar
Mehmet Murat Altan
Tıkanırcasına yemek yer misiniz?
Op. Dr. Atilla Şengör
Sinüzit tek bir hastalık değildir
Ebru Demirhan
Sana İyi Gelen İşi Yap
Psk. Dan. Gizem KOLÇAK
Okula dönüş: Mindful ebeveynlik ne sağlar?
Nefes ve Yaşam Koçu Sibel Kavunoğlu
Bilincin yegane gerçeğin
İpek Aykol
Bağımlı bireyi değiştirmek
Estetik Diş Hekimi Onur Öztürk
Yağ çekme nedir?
Dr. Gökhan Güler
Doğal antibiyotikler nelerdir?
Uzman Klinik Psikolog Eda Malkav
Uzuv farklılığı
Uzm. Fzt. Ahmet Burak Sezgin
Ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi mümkün
Psikolojik Danışman Dilek Söylemez
Gün-Dem!
Op. Dr. Gökçe MIK
En kapsamlı PRP tedavileri
Ayşe Şengel
Siz nereye sağlık oraya
Prof. Dr. Selman Laçin
Her kadın anneliği tatmalı
Herbalist Tarkan Güveloğlu
Sisli beyin sorunu
En Çok Okunan Haberler
Dışkıda Mukus Neden Olur? Dışkıda Mukus Ve Sümüksü Kan Neyin Belirtisi Olabilir?