21.05.2024 - 14:39 | Son Güncellenme:
Yeşil fasulyeyi pişirirken doğru aşamaları uygulamanız çok önemlidir. Aksi olduğunda fasulyeler küçülmeye ve erimeye başlayabilir. Lezzetini ve dokusunu korumak için tencereye 1 kaşık kimyon ekleyin.
Kimyon baharatı, içerisindeki faydalı bileşenler sayesinde yeşil fasulyenin dağılmasını engeller. Fasulyeden kaynaklı oluşabilecek sindirim sistemi problemlerini, gaz sorununu önleyebilir. Bu nedenle tencereye bir miktar eklemekte fayda var.
Fasulyeleri pişirirken doğru pişirme süresi ve yöntemi çok önemlidir. Genellikle, fasulyeler hafifçe çıtır çıtır olacak şekilde pişirilmelidir. Yüksek ateşte kısa süreli pişirdiğinizde hem lezzeti hem de faydaları muhafaza edilebilir.
- Yarım kilo taze fasulye
- 300 gram kuzu eti (veya dana eti)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
İlk olarak fasulyeleri ve soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye sıvı yağ ve soğanı ekleyip birkaç dakika kavurun. Ardından kuşbaşı etleri ilave edebilirsiniz. Etler suyu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Dana eti kullananlar, önceden haşlamakta fayda var.
Domates salçası, tuz ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin. Son olarak fasulyeyi ilave edin ve kısık ateşte kavurun. Ara sıra karıştırdıktan sonra içerisine bir miktar kimyon ekleyebilirsiniz. Bu sayede fasulyeler daha diri ve lezzetli kalabilir.
Son olarak doğranmış domatesler ve 1 bardak sıcak suyu pişmeye bırakın. Su seviyesini damak zevkinize göre artırabilirsiniz. Ancak domatesin erimediğinden emin olur. Bu karışımı fasulyeye ekleyip kavurmaya devam edebilirsiniz. Çok daha lezzetli bir karışım olacaktır. Fasulyeler yumuşadığında, piştiği anlamına gelir. Fazla bekletmemelisiniz