Dökme demir tavalarDökme demir tavaların zamanla paslanmasını önlemek için sıradan bulaşık deterjanları ile temizlemeyin. Bunun yerine sofra tuzu kullanın. Sofra tuzu ile yıkadığınızda tavanızda kalan baharat kokuları da kaybolacaktır.
Ellerinizdeki sarımsak ya da soğan kokularından kurtulmak için sofra tuzu veya limona ihtiyacınız var.Ellerinizi bu iki malzemeyle ovalayın ve suda durulayın.
Matlaşmış çelik mutfak eşyalarınızı sirke ve su karışımı ile yıkayın. Paslanmaz çelik eşyalarınızın metal parçaları yoksa, aynı karışımın içinde eşyalarınızı gece boyunca bekletmek daha da etkili olacaktır.
Zaman içerisinde tahta kaşıklarınızın görünümü bozulabilir ve kötü kokmaya başlayabilirler. Tahta kaşıklarınızı suda kaynatın ve güneşte kurumaya bırakın.
Kesme tahtanızdaki kötü koku ve yemek kalıntıları temizlemek için yüzeyi kaya tuzu ile ovalayın ve 10 - 15 dakika bekleyin. Yarım limon ile kesme tahtanızın yüzeyini silin ve kurutun.PembeNar Özel