Yeşil mandalina, olgunlaşmamış bir meyve olmasına rağmen yüksek oranda C vitamini içerir. C vitamini ise bildiğimiz üzere bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli bir rol oynar ve vücudun serbest radikallere karşı savunmasını artırır. Ayrıca cilt sağlığına da katkı sağlayarak cildin daha parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.
Yeşil mandalina, turuncu ve olgunlaşmış mandalinaya göre çok daha az şeker içerir. Bu özelliğiyle şeker tüketimini sınırlamak isteyenler için daha doğru bir alternatiftir. Aynı zamanda lif açısından da daha zengin olduğu için sindirim sistemi ve bağırsak sağlığı açısından daha etkilidir.
Yeşil mandalina, olgunlaşmış haline kıyasla çok daha fazla su ve aktif bileşen içerir. İçeriğindeki aktif bileşenler ise virüslere karşı oldukça etkilidir. Uzmanlar, haftada en az 4 adet tüketilmesini tavsiye ediyor.
Uzmanlar, boğaz ağrısı ya da bademcik şişmesi sorunu yaşayan kişilerin bilhassa yeşil mandalina tüketmesini tavsiye ediyor. Kısa süre içerisinde yaşanan sorunu hafifletmede etkili olacağını belirtiyorlar.
Yeşil mandalina, potasyum açısından da daha zengindir. Potasyum ise kalp sağlığını destekleyici, hayati önem taşıyan bir mineraldir. Ayrıca kan basıncını dengede tutarak kalp krizi ve felç gibi ciddi kalp rahatsızlıklarının riskini azaltır. Yeşil mandalinadaki bu yüksek potasyum miktarı, kan damarlarının sağlıklı kalmasına da yardımcı olur.
Yeşil mandalinadaki zengin C vitamini ve antioksidan içeriği, daha sağlıklı ve genç bir cildin kapısını da aralar. Bu bileşenler, cildinizdeki ince çizgileri ve kırışıklıkları gidermede ve cilt tonunun dengelenmesinde yardımcı olabilir. Aynı zamanda, yeşil mandalina, ciltteki iltihaplanmaları ve akne oluşumunu önlemeye yardımcı özelliklere de sahiptir.